Microsoft Azure portal: καταρρέει ξανά

Microsoft Azure portal: καταρρέει ξανά

Το Microsoft Azure Portal είναι εκτός διαδικτύου για άλλη μια φορά . Ένας παράγοντας απειλής γνωστός ως Anonymous Suda ισχυρίζεται ότι στοχεύει τον ιστότοπο με επίθεση DDoS.

Αν προσπαθήσετε να μεταβείτε στην πύλη https://portal.azure.com , θα δείτε να προβάλλεται ένα μήνυμα σφάλματος :

“Οι υπηρεσίες μας δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε όλες τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε ξανά σύντομα.” Η εφαρμογή για κινητά δεν επηρεάζεται αυτήν τη στιγμή.

Η σελίδα κατάστασης Microsoft Azure περιλαμβάνει πληροφορίες κατάστασης που δηλώνουν ότι η Microsoft γνωρίζει το περιστατικό και προσπαθεί να το μετριάσει.

Την ίδια στιγμή, ένας hacker γνωστός με το όνομα Anonymous Sudan ισχυρίζεται ότι διεξάγει επίθεση DDoS εναντίον της πύλης Microsoft Azure. Για να το αποδείξει κοινοποίησε και μια εικόνα της σελίδας που δεν λειτουργεί.

Ο Anonymous Sudan ισχυρίζεται ότι είναι χακτιβίστας που στοχεύει αμερικανικές εταιρείες . Ο λόγος είναι η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις εσωτερικές υποθέσεις του Σουδάν. Ωστόσο,κάποιοι πιστεύουν πρόκειται για ψευδή και ότι οι παράγοντες της απειλής είναι στην πραγματικότητα Ρώσοι.

Ανεξάρτητα από την προέλευση του παράγοντα απειλής, αυτή δεν ήταν μια καλή εβδομάδα για τη Microsoft. Θυμίζουμε και τις επιθέσεις DDoS σε άλλες δικτυακές πύλες της Microsoft -Outlook.com και OneDrive- που επίσης υπέστη διακοπές την ίδια ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *