BlackCat ransomware: αποτυχημένη επίθεση

BlackCat ransomware: αποτυχημένη επίθεση

Η HWL Ebsworth είναι μια γνωστή εταιρία που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία. Σήμερα , ενημέρωσε ότι το δίκτυό της παραβιάστηκε. Η επίθεση που δέχτηκε μάλλον προέρχεται από την συμμορία BlackCat ransomware. Αυτό έγινε αντιληπτό όταν εμφανίστηκε διαρροή δεδομένων που ισχυρίζονται ότι είχαν κλαπεί από την εταιρεία.

Η HWL Ebsworth είναι μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Αυστραλίας. Τα ετήσια έσοδα φτάνουν τις εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων και απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα.

H συμμορία ransomware BlackCat προχώρησε στην κοινοποίηση 1,45 terabytes δεδομένων . Αυτά τα δεδομένα περιείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα που φέρεται ότι είχαν κλαπεί από την δικηγορική εταιρεία τον Απρίλιο του 2023. Οι κυβερνοεγκληματίες απειλούν τώρα να διαρρεύσουν περισσότερα εάν η εταιρεία δεν τηρήσει αιτήματα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ABC ότι δεν θα υποκύψουν στις απαιτήσεις εκβιασμού . Ακόμη , κι αν αυτό σημαίνει ότι αυτοί και οι πελάτες τους θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες μιας πολύ αποκαλυπτικής διαρροής δεδομένων.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα ηθικά και ηθικά μας καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα. Θεωρούμε ότι έχουμε θεμελιώδες αστικό καθήκον να μην ενθαρρύνουμε με κανέναν τρόπο ή να θεωρηθούμε ότι συγχωρούμε την εγκληματική δραστηριότητα της εκβίασης χρημάτων παίρνοντας και απειλώντας τη δημοσίευση άλλων δεδομένα», δήλωσε η HWL.

“Το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων πελατών και υπαλλήλων μας παραμένει ύψιστης σημασίας. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό και επικοινωνούμε στενά με τους πελάτες μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *