Google: Αλλαγές στον  Password Manager

Google: Αλλαγές στον Password Manager

Η Google ενημέρωσε τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Chrome με ένα νέο σύνολο λειτουργιών. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης προσφέρει ήδη βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας σε συσκευές Android και iOS. Αλλά τώρα, η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές λαμβάνει και βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατά τη χρήση της αυτόματης συμπλήρωσης για την εισαγωγή διαπιστευτηρίων σύνδεσης σε ιστότοπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου ή κάποια άλλη μέθοδο που υποστηρίζεται από το λειτουργικό τους σύστημα. Για σύγκριση, το Keychain προσφέρει ήδη βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στο Safari όταν χρησιμοποιείται η αυτόματη συμπλήρωση για είσοδο σε ιστότοπους.

Η λειτουργία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη του Google PassKeys για επιτραπέζιους υπολογιστές. Τα Google Passkeys προορίζονται να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας βιομετρικές επιλογές, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και η αναγνώριση προσώπου.

Google Password Manager new features

Το Google Password Manager έχει επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής κωδικών πρόσβασης από άλλες εφαρμογές. Μπορείτε να το κάνετε ανεβάζοντας ένα αρχείο CSV που έχει εξαχθεί από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Για ιστότοπους και λογαριασμούς, όπως ένα αναγνωριστικό πελάτη, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google σάς επιτρέπει τώρα να τις αποθηκεύσετε ως σημείωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *