Mercedes-Benz και  Microsoft: για δοκιμή beta της φωνητικής συνομιλίας ChatGPT

Mercedes-Benz και Microsoft: για δοκιμή beta της φωνητικής συνομιλίας ChatGPT

Σήμερα, η Mercedes-Benz και Microsoft ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία. Αυτή θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ορισμένων από τα αυτοκίνητά της να έχουν πρόσβαση στο ChatGPT του OpenAI μέσω του φωνητικού βοηθού της αυτοκινητοβιομηχανίας.

mercedes-benz voice chat with chatgpt

Το δελτίο τύπου της Mercedes-Benz δηλώνει ότι η υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft θα χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα της για ένα τρίμηνο πρόγραμμα beta. Θα επιτρέψει σε 900.000 ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Generative AI ChatGPT . Θα πρέπει βέβαια αυτά τα αυτοκίνητα να διαθέτουν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της εταιρείας.

Η Mercedes-Benz δηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα beta μέσω της εφαρμογής Mercedes me . Εναλλακτικά, μπορούν να πουν “Hey Mercedes, θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα beta.” ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητό τους.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Η Mercedes-Benz συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων, ενισχύοντας τα επικυρωμένα δεδομένα του MBUX Voice Assistant με την πιο φυσική μορφή διαλόγου του ChatGPT. Οι χρήστες θα δοκιμάσουν έναν φωνητικό βοηθό που όχι μόνο δέχεται φυσικές φωνητικές εντολές αλλά μπορεί επίσης να διεξάγει συνομιλίες. Σύντομα, οι συμμετέχοντες που ζητούν από τον Φωνητικό Βοηθό λεπτομέρειες σχετικά με τον προορισμό τους, για να προτείνουν μια νέα συνταγή για δείπνο ή για να απαντήσουν σε μια περίπλοκη ερώτηση, θα λάβουν μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση – κρατώντας τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι θα προστατεύσει τα δεδομένα των πελατών που δημιουργούνται από αυτή τη δοκιμή «από χειραγώγηση και κακή χρήση». Προσθέτει ότι θα παρακολουθεί επίσης στενά τους πιθανούς κινδύνους όταν οι οδηγοί της χρησιμοποιούν το ChatGPT στα οχήματά της. Πρόσθεσε ότι «το σύστημα θα βελτιώνεται συνεχώς προς όφελος όλων των πελατών».

Μόλις ολοκληρωθεί η τρίμηνη δοκιμαστική περίοδος beta, η Mercedes-Benz θα ρίξει μια ματιά στο αποτέλεσμα . Αναλόγως , θα βελτιώσει περαιτέρω τον φωνητικό βοηθό, ώστε να «καθορίσει τη στρατηγική διάθεσης για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα σε περισσότερες αγορές και γλώσσες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *