Aμερικανική AI: Θα επιτραπεί  στην Κίνα

Aμερικανική AI: Θα επιτραπεί στην Κίνα

Ο Μπιλ Γκέιτς πήγε να συζητήσει μια σειρά θεμάτων με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Σε αυτά περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η υγεία, η ανάπτυξη και η τεχνητή νοημοσύνη( AI ).

Πηγές ανέφεραν ότι μέρος της συζήτησης αφορούσε την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Xi Jinping είπε στον Gates ότι θα καλωσόριζε τις αμερικανικές εταιρείες που θα φέρουν την τεχνολογία AI στην Κίνα. Αυτό το μέρος της συζήτησης έμεινε έξω στη δημοσίευση των Gates Notes, οπότε οι λεπτομέρειες της συζήτησης δεν είναι σαφείς.

Το ChatGPT δεν έχει αποκλειστεί από την Κίνα. Ωστόσο, το OpenAI δεν επιτρέπει σε χρήστες από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Η Κίνα είναι διαβόητη για τη διαδικτυακή της λογοκρισία. Συνεπώς, αν ποτέ το ChatGPT κυκλοφορήσει στην Κίνα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το OpenAI θα πρέπει να τοποθετήσει επιπλέον «φρουρές» για να εμποδίσει τις πολιτικές συζητήσεις.

Παράλληλα και η Google δεν έχει λανσάρει την τεχνητή νοημοσύνη Bard στην Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ. Βέβαια έχει καθυστερήσει την κυκλοφορία του Bard και στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω ζητημάτων απορρήτου.

Αν τα δυτικά προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης δεν φτάσουν στην ηπειρωτική Κίνα, είναι πιθανό οι άνθρωποι στη χώρα να έχουν πρόσβαση σε παρόμοια προϊόντα σύντομα. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba λέγεται ότι εργάζεται σε LLM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *