Neuralink: Οι δοκιμές ξεκινάνε φέτος

Neuralink: Οι δοκιμές ξεκινάνε φέτος

Μετά από τα ζώα, το εγκεφαλικό εμφύτευμα Neuralink φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί και σε ανθρώπους . Ωστόσο, δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες, όπως πόσοι ασθενείς θα κάνουν το εμφύτευμα και για πόσο καιρό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ υπαινίσσεται ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους του Neuralink βρίσκονται στο δρόμο. Ωστόσο, η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων έλαβε έγκριση από τον FDA για τη διεξαγωγή της «πρώτης σε άνθρωπο κλινική μελέτη».

Η Neuralink ξεκίνησε ένα Πρόγραμμα Μητρώου Ασθενών νωρίτερα φέτος. Εκεί οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να δουν εάν έχουν προκαταρκτική καταλληλότητα για μελλοντικές κλινικές δοκιμές. Η εταιρεία αναφέρει στον ιστότοπό της ότι «οποιοσδήποτε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι τουλάχιστον 18 ετών και είναι ενήλικος στην πολιτεία του, που μπορεί να συναινέσει και έχει τετραπληγία, παραπληγία, απώλεια όρασης, απώλεια ακοής και/ ή αδυναμία ομιλίας, καλείται να συμμετάσχει στο Μητρώο Ασθενών.»

Το Neuralink αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2017 και διαφημίζει το εμφύτευμά του ως ιατρική συσκευή. Δουλεύει στην τεχνολογία εδώ και χρόνια και έχει ήδη δοκιμάσει το εγκεφαλικό του εμφύτευμα σε πιθήκους και γουρούνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *