Google : Σε νέα δίκη

Google : Σε νέα δίκη

Η Google έχει καταθέσει μήνυση για την προστασία των καταναλωτών κατά του Ethan QiQi Hu και της εταιρείας του, Rafadigital. Η κατηγορία αφορά την δημιουργία 350 δόλιων επιχειρηματικών προφίλ και 14.000 ψεύτικων κριτικών για μια από τις υπηρεσίες της Google.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας είπε ότι έχει ήδη αφαιρέσει το ψεύτικο περιεχόμενο από τις υπηρεσίες της. Ωστόσο , υποβάλλει μήνυση για να αποτρέψει παρόμοιο περιεχόμενο στο μέλλον.

“Η αγωγή μας στοχεύει έναν κακό λογισμικό που διέπραξε μια συντονισμένη εκστρατεία εξαπάτησης των καταναλωτών και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων . Επιχείρησε δόλια χειραγώγηση των υπηρεσιών μας για μικρές επιχειρήσεις”, υποστηρίζει μια ανακοίνωση της Google.

«Όπως δείχνει η αγωγή μας, αυτός το κακό λογισμικό δημοσίευσε πάνω από 350 κακόβουλα Επαγγελματικά Προφίλ . Προσπάθησε να τους ενισχύσει με περισσότερες από 14.000 ψεύτικες κριτικές. Στη συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει πληροφορίες σχετικά με καταναλωτές που είχαν παρασυρθεί μέσα από τέτοιους ψευδείς ισχυρισμούς».

“Ενώ εντοπίσαμε και καταργήσαμε αυτό το παραπλανητικό περιεχόμενο. Ωστόσο, λαμβάνουμε προληπτικά νομικά μέτρα για να σταματήσουμε αυτόν τον κακό λογισμικό να εξαπατήσει άλλες πλατφόρμες και να προστατεύσουμε τους χρήστες μας.”

Το 2022, η Google λέει ότι εντόπισε πάνω από 20.000.000 προσπάθειες δημιουργίας πλαστών Επιχειρηματικών Προφίλ. Αυτό δείχνει την κλίμακα ενός προβλήματος που η FTC έλεγε προηγουμένως κοστίζει στον μέσο Αμερικανό χρήστη του Διαδικτύου $125 το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *