Microsoft : Έδωσε εξηγήσεις για τα προβλήματα

Microsoft : Έδωσε εξηγήσεις για τα προβλήματα

Η Microsoft αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λειτουργίας στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Οι διακοπές λειτουργίας εμφανίστηκαν σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της . Μερικές απο αυτές ήταν του Azure, του Outlook και του Teams. Η εταιρεία αποκάλυψε τώρα ότι πίσω από την παγκόσμια διακοπή βρισκόταν μια κυβερνοεπίθεση.

Η επίθεση στις αρχές Ιουνίου προκάλεσε αναστάτωση στις υπηρεσίες της και χρειάστηκε σχεδόν 15 ώρες για να επανέλθει μια ομαλότητα. Η Microsoft εντόπισε μια αύξηση της επισκεψιμότητας σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της και ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση DDoS (Distributed Denial-of-Service).

Η Microsoft σημείωσε περαιτέρω ότι οι παράγοντες απειλών χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εικονικούς ιδιωτικούς διακομιστές (VPS), διακομιστές μεσολάβησης καθώς και εργαλεία DDoS για να εκτελέσουν την επίθεση. Ενώ η επίθεση ήταν πολύπλοκη, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα πελατών δεν είχαν πρόσβαση ούτε παραβιάστηκαν.

Αυτή η πρόσφατη δραστηριότητα DDoS στόχευε το επίπεδο 7 και όχι το επίπεδο 3 ή 4. Η Microsoft σκληρύνει τις προστασίες του επιπέδου 7, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού του τείχους προστασίας εφαρμογών Web (WAF) του Azure για την καλύτερη προστασία των πελατών από τις επιπτώσεις παρόμοιων επιθέσεων DDoS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *