Intel-Γερμανία: συμφωνία για ένα εργοστάσιο

Intel-Γερμανία: συμφωνία για ένα εργοστάσιο

Μια νέα συμφωνία αναμένεται ανάμεσα στην Intel και την γερμανική κυβέρνηση . Η σύμβαση που θα υπογραφτεί αφορά τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη Δρέσδη όπου η Intel θα παράγει τσιπ ημιαγωγών.

Η Intel υποτίθεται ότι ζήτησε από το κράτος της Κεντρικής Ευρώπης 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις αρχικά, αλλά η Γερμανία το απέρριψε. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προσπάθησε να μειώσει το ποσό στα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Intel δεν δέχτηκε. Τα δύο μέρη προφανώς συμβιβάστηκαν περισσότερο με το αίτημα της Intel στα 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδοτήσεις απαιτούνται από την Intel ως αποτέλεσμα του κόστους εργασίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κόσμος αντιμετώπισε ελλείψεις ημιαγωγών καθώς υπήρχε υπερβολική εξάρτηση από την Ασία. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θέλουν να το αλλάξουν αυτό διαφοροποιώντας την κατασκευή τσιπ σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία.

Το ποσό που θα λάβει η Intel σε επιδοτήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση προήλθε από έκθεση της Handelsblatt την περασμένη εβδομάδα και ανακοινώθηκε από το Reuters. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πόση κρατική χρηματοδότηση θα δώσει στην Intel ως μέρος της συμφωνίας. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί όταν τα δύο μέρη υπογράψουν τη συμφωνία στις 12:45 μ.μ. GMT τη Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *