Πανεπιστήμιο του Manchester:  επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση

Πανεπιστήμιο του Manchester: επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση

Το Πανεπιστήμιο του Manchester είχε δεχτεί κυβερνοεπίθεση στις αρχές Ιουνίου. Από αυτή την επίθεση υπάρχει τελικά κλοπή δεδομένων που ανήκαν σε φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο αποκάλυψε πρώτα την επίθεση στις 9 Ιουνίου, προειδοποιώντας ότι τα δεδομένα ήταν πιθανό να κλαπούν . Ωστόσο, δήλωσε ότι το περιστατικό δεν είχε σχέση με τις επιθέσεις κλοπής δεδομένων MOVEit Transfer.

Ωστόσο, οι χάκερ πίσω από την επίθεση έστελναν email σε φοιτητές που ισχυρίζονταν ότι είχαν κλέψει 7 TB εμπιστευτικών δεδομένων που ανήκαν σε φοιτητές και προσωπικό.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, τη διοίκηση και το προσωπικό ότι παραβιάσαμε επιτυχώς το δίκτυο manchester.ac.uk στις 6 Ιουνίου 2023», ανέφεραν οι παράγοντες της απειλής στο email.

“Έχουμε κλέψει 7 TB δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών προσωπικών πληροφοριών από φοιτητές και προσωπικό, ερευνητικά δεδομένα, ιατρικά δεδομένα, αστυνομικές αναφορές, αποτελέσματα δοκιμών ναρκωτικών, βάσεις δεδομένων, έγγραφα ανθρώπινου δυναμικού, έγγραφα χρηματοδότησης και πολλά άλλα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *