American Airlines: αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

American Airlines: αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκάλυψαν παραβιάσεις δεδομένων την Παρασκευή . H πηγή ήταν η παραβίαση του Pilot Credentials. Αυτή είναι μια εταιρία που διαχειρίζεται εφαρμογές πιλότων πολλών αεροπορικών εταιρειών και πύλες στρατολόγησης.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν για το περιστατικό με τα διαπιστευτήρια πιλότου στις 3 Μαΐου. Στόχος ήταν αποκλειστικά στα συστήματα του τρίτου προμηθευτή, χωρίς επιπτώσεις στα δίκτυα ή τα συστήματα των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών.

Ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα διαπιστευτηρίων πιλότων στις 30 Απριλίου . Στην συνέχεια, έκλεψε έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες που παρείχαν ορισμένοι αιτούντες στη διαδικασία πρόσληψης πιλότων και μαθητών.

Η American Airlines είπε ότι η παραβίαση δεδομένων επηρέασε 5745 πιλότους και αιτούντες, ενώ η Southwest ανέφερε συνολικά 3009.

“Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι τα εμπλεκόμενα δεδομένα περιείχαν ορισμένες από τις προσωπικές σας πληροφορίες, όπως το όνομά σας και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον αριθμό άδειας οδήγησης, τον αριθμό διαβατηρίου, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό πιστοποιητικού αεροπλάνου και άλλους αριθμούς ταυτότητας που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση, ” αποκάλυψε η American Airlines.

Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα προσωπικά στοιχεία των πιλότων είχαν εκμεταλλευτεί ειδικά για δόλιους σκοπούς . Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες θα κατευθύνουν από εδώ και στο εξής όλους τους αιτούντες πιλότους και δόκιμους σε αυτοδιαχειριζόμενες εσωτερικές πύλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *