8Base ransomware :κλιμακώνει  επιθέσεις

8Base ransomware :κλιμακώνει επιθέσεις

Μια συμμορία 8Base ransomware στοχεύει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο σε επιθέσεις διπλού εκβιασμού, με μια σταθερή ροή νέων θυμάτων από τις αρχές Ιουνίου.

Η συμμορία ransomware εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022, μένοντας σχετικά αθόρυβη με λίγες αξιοσημείωτες επιθέσεις.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2023, η επιχείρηση ransomware σημείωσε άνοδο στη δραστηριότητα, στοχεύοντας πολλές εταιρείες σε διάφορους κλάδους και πραγματοποιώντας διπλό εκβιασμό.

Μέχρι στιγμής, η 8Base έχει καταγράψει 35 θύματα στον ιστότοπό της για εκβιασμούς .Το site διαρροής δεδομένων της συμμορίας κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023. Η συμμορία των εκβιαστών ισχυρίζονται ότι είναι «τίμιοι και απλοί» πεζοί.

“Είμαστε ειλικρινείς και απλοί διεισδυτές. Προσφέρουμε στις εταιρείες τις πιο πιστές προϋποθέσεις για την επιστροφή των δεδομένων τους”, αναφέρει ο ιστότοπος διαρροής δεδομένων τους.

«Αυτή η λίστα περιέχει μόνο εκείνες τις εταιρείες που έχουν παραμελήσει το απόρρητο και τη σημασία των δεδομένων των υπαλλήλων και των πελατών τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *