Microsoft Azure: Σε ποιους περιορίζει την πρόσβαση

Microsoft Azure: Σε ποιους περιορίζει την πρόσβαση

Η Microsoft θα μπορούσε να αναγκαστεί να περιορίσει τους πελάτες Microsoft Azure από την Κίνα, εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θεσπίσει νέους νόμους. Δεν θα επηρεαστεί μόνο η Microsoft, αλλά όλες οι υπηρεσίες cloud.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποκαλύψει τα σχέδια περιορισμού της πρόσβασης τις επόμενες εβδομάδες .

Οι ΗΠΑ έχουν μια λίστα με τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε μια λίστα ελέγχου που δεν μπορούν εύκολα να εξαχθούν στην Κίνα. Ωστόσο, οι κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εγγραφούν σε υπηρεσίες cloud που προσφέρουν πρόσβαση σε αυτά τα τσιπ εξ αποστάσεως και αυτή τη στιγμή, είναι απολύτως νόμιμο για τις κινεζικές εταιρείες να το κάνουν αυτό.

Εάν οι κανόνες τεθούν σε ισχύ, θα εμπόδιζε την πρόσβαση της Κίνας στα τσιπ και θα έπρεπε είτε να φτιάξει δικό της είτε να προμηθευτεί παρόμοιο υλικό από άλλη χώρα, αλλά οι ΗΠΑ κάνουν και αυτή τη δεύτερη επιλογή δύσκολη.

Εάν τεθούν οι περιορισμοί, αυτό δεν θα σήμαινε ότι όλες οι κινεζικές εταιρείες θα χάσουν την πρόσβαση . Θα σήμαινε απλώς ότι οι πάροχοι cloud των ΗΠΑ θα χρειάζονταν την έγκριση της κυβέρνησης προτού μπορέσουν να παρέχουν υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιούν τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης που μπορεί να δυσκολεύονται να λάβουν έγκριση περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και στρατιωτικών εφαρμογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *