Google : Ποια εταιρεία θα φτιάξει το πρώτο της προσαρμοσμένο τσιπ για Pixel

Google : Ποια εταιρεία θα φτιάξει το πρώτο της προσαρμοσμένο τσιπ για Pixel

Η Google φέρεται να αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Samsung με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) για να αναπτύξει το «πρώτα πλήρως προσαρμοσμένα τσιπ» της, το Tensor G5. Η απόφαση έρχεται μετά τις χαμένες προθεσμίες παραγωγής και τις μειώσεις χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια του αρχικού έργου.

Έκθεση εμφανίστηκε που υποδηλώνει ότι το τσιπ της Samsung μπορεί να μην είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή μέχρι το 2024 .

Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2025, το επόμενο τσιπ, Laguna με επώνυμο Tensor G5 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία 3 nm της TSMC. Θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση ισχύος και για απόδοση. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Apple στη διαδικασία των 3nm για να αναπτύξτε το επόμενο τσιπ A17 Bionic.

Η Google θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Samsung για το σχεδιασμό και την κατασκευή του τσιπ Tensor του 202. Παράλληλα, θα αντικαταστήσει σταδιακά διάφορα εξαρτήματα της Samsung σε κάθε γενιά. Τα βασικά στοιχεία που θα αντικατασταθούν περιλαμβάνουν επικοινωνίες, ήχο, εικόνα και γραφικά.

Τα τσιπ Tensor που βασίζονται σε Exynos που χρησιμοποιούνται στα τρέχοντα τηλέφωνα Pixel έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης. (Το Redondo) δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για μαζική παραγωγή έως το 2024. Ο επεξεργαστής Redondo προφανώς θα χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό του νέου τσιπ Tensor G5 της Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *