Ημερολόγιο Google:  Νέες λειτουργίες

Ημερολόγιο Google:  Νέες λειτουργίες

Μια νέα δυνατότητα πρόσθεσε η Google στο Calendar της . Η λειτουργία σάς επιτρέπει τώρα να καθορίσετε τη φυσική σας τοποθεσία για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η αλλαγή μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες που εργάζονται σε υβριδικό περιβάλλον και ενδέχεται να αλλάξουν την τοποθεσία τους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για παράδειγμα, μπορεί να σχεδιάζετε να εργαστείτε από το σπίτι το πρωί μια δεδομένη ημέρα και να πάτε στο γραφείο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Μπορείτε να καθορίσετε αυτές τις ώρες στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google, ώστε οι συνάδελφοι σας να γνωρίζουν τη διαθεσιμότητά σας. Η Google είπε ότι η νέα ενημέρωση είναι επίσης διαθέσιμη σε άτομα που έχουν πρόσβαση εκπροσώπου και διαχειρίζονται το Ημερολόγιο άλλων.

Η δυνατότητα προσθήκης τοποθεσίας εργασίας και χρονισμού στο Ημερολόγιο Google εισήχθη το 2021 και έκτοτε έχουν γίνει διάφορες βελτιώσεις στη λειτουργία. Νωρίτερα φέτος, η Google επέτρεψε στους προγραμματιστές να το κάνουν ανάγνωση δεδομένων τοποθεσίας εργασίας χρησιμοποιώντας το Calendar API και λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αλλάζουν αυτές οι τοποθεσίες εργασίας. Η λειτουργία beta αναμένεται να είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή μέσα στο τρίτο τρίμηνο.

Μπορείτε να ορίσετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία εργασίας σας για μία ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή «Ώρες εργασίας και τοποθεσία» στο αριστερό παράθυρο.

Για να προσθέσετε τοποθεσίες εργασίας για συγκεκριμένα μέρη της ημέρας, κάντε κλικ σε έναν κενό χώρο για να δημιουργήσετε ένα νέο συμβάν. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τοποθεσία εργασίας στο επάνω μέρος της κάρτας εκδήλωσης και επιλέξτε την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία που θέλετε να επιλέξετε.

Screenshot of Google Calendar Working Location

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση της ενημερωμένης λειτουργίας τοποθεσίας εργασίας και ενδέχεται να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Είναι διαθέσιμο για το Google Workspace Business Standard, το Business Plus, το Enterprise Standard, το Enterprise Plus, το Education Fundamentals, το Education Standard, το Education Plus, το Teaching and Learning Upgrade και τους ΜΚΟ.

Εκτός από αυτό, ο γίγαντας αναζήτησης ανακοίνωσε επίσης ότι η κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη για το Ημερολόγιο Google για κινητά είναι πλέον γενικά διαθέσιμη. Η δυνατότητα, η οποία ήταν προηγουμένως σε έκδοση beta, είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες των κατάλληλων εκδόσεων Workspace, συμπεριλαμβανομένων των Enterprise Plus, Education Standard και Education Plus.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *