Microsoft Office : νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά

Microsoft Office : νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά

Τα σχέδια της Microsoft για την αντικατάσταση της Calibri ως προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για τις εφαρμογές παραγωγικότητας του Office ολοκληρώθηκαν. Αρχικά, παρουσίασε στο κοινό πέντε ανταγωνιστικές γραμματοσειρές (Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford και Grandview). Ζήτησε να ψηφίσουν το αγαπημένο τους μέσω δημοσκοπήσεων στο Twitter, διαδικτυακών σχολίων και άλλων. Σήμερα, η Microsoft Design ανακοίνωσε τον νικητή.

Η Microsoft Design δήλωσε ότι η γραμματοσειρά που κέρδισε ήταν η . . . Μπίρστατ! Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει όνομα στη γραμματοσειρά που κέρδισε, έτσι η νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά του Office ονομάζεται πλέον . . . Aptos!

Η ίδια η γραμματοσειρά δημιουργήθηκε από τον Steve Matteson, ο οποίος εργάστηκε προηγουμένως στις αρχικές βασικές γραμματοσειρές TrueType των Windows και δημιούργησε επίσης τη γραμματοσειρά Segoe. Το όνομα Aptos ήταν επίσης ιδέα του Matteson, καθώς προέρχεται από μια ανώνυμη πόλη στην περιοχή Santa Cruz της Καλιφόρνια που είναι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς.

Οι τέσσερις χαμένες γραμματοσειρές θα εξακολουθήσουν να προστίθενται στις εφαρμογές Office της Microsoft ως προαιρετικές επιλογές. Η γραμματοσειρά Aptos θα είναι επίσης διαθέσιμη με το αρχικό της όνομα Bierstadt ως άλλη μια επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *