FTC:  ανοίγει έρευνα για το ChatGPT του OpenAI

FTC: ανοίγει έρευνα για το ChatGPT του OpenAI

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ξεκίνησε μια έρευνα για την OpenAI,που βρίσκεται πίσω από το Bing Chat της Microsoft. Η FTC εξετάζει εάν το OpenAI μπορεί να έχει παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς νόμους για την προστασία των καταναλωτών με τη χρήση του chatbot.

Η Washington Post αναφέρει ότι η FTC έστειλε στο OpenAI αίτημα να στείλει στη ρυθμιστική αρχή ορισμένα έγγραφα γύρω από τους χρήστες του ChatGPT. Δηλώνει:

Η FTC κάλεσε την OpenAI να παράσχει λεπτομερείς περιγραφές όλων των καταγγελιών που είχε λάβει σχετικά με τα προϊόντα της που έκαναν «ψευδείς, παραπλανητικές, απαξιωτικές ή επιβλαβείς» δηλώσεις για τους ανθρώπους. Η FTC διερευνά εάν η εταιρεία εμπλέκεται σε αθέμιτες ή παραπλανητικές πρακτικές που οδήγησαν σε «βλάβη της φήμης» των καταναλωτών, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η νέα έρευνα για το ChatGPT μπορεί να είναι απλώς η αρχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που εξετάζει πώς θα πρέπει να ρυθμίζονται τα προγράμματα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον. Ενώ η FTC χρησιμοποιεί τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την προστασία των καταναλωτών για την παρακολούθηση των chatbots σε αυτήν την έρευνα, είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι νόμοι για την αντιμετώπιση πιο ειδικών επιπτώσεων των προγραμμάτων AI.

Το OpenAI ασχολείται ήδη με μια σειρά από αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του από άτομα για διάφορους λόγους. Μια αγωγή που κατατέθηκε πολύ πρόσφατα από δύο γνωστούς συγγραφείς, τον Paul Tremblay και τη Mona Awad,ισχυρίζονται ότι η ChatGPT έχει πρόσβαση παράνομα στο περιεχόμενο των μυθιστορήσεών τους προκειμένου να δημιουργηθούν περιλήψεις αυτών των έργων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *