Google: εγγράφει τώρα χρήστες για να δοκιμάσουν το εργαλείο NotebookLM

Google: εγγράφει τώρα χρήστες για να δοκιμάσουν το εργαλείο NotebookLM

Η Google δεν έχει προσφέρει ενημερώσεις ανάπτυξης στο chatbot Bard AI σε πάνω από ένα μήνα. Ωστόσο, η εταιρεία τώρα σιγά σιγά επιτρέπει στους ανθρώπους να δοκιμάσουν ένα άλλο πρόγραμμα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης. Ονομάζεται NotebookLM και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου στις Google I/O 2023 ως Project Tailwind.

Το NoteookLM σχεδιάζεται ως ένας τρόπος για τους ανθρώπους όχι μόνο να οργανώνουν τις ηλεκτρονικές σημειώσεις τους. Επίσης, μπορούν να κάνουν ερωτήσεις που θα μπορούσαν να απαντηθούν από αυτές τις σημειώσεις. Σε ανάρτηση στο blog σήμερα, η Google δήλωσε:

Μια βασική διαφορά μεταξύ του NotebookLM και των παραδοσιακών chatbots AI είναι ότι το NotebookLM σάς επιτρέπει να «γειώσετε» το μοντέλο γλώσσας στις σημειώσεις και τις πηγές σας. Το Source-grounding δημιουργεί αποτελεσματικά ένα εξατομικευμένο AI που είναι έμπειρο στις πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς. Από σήμερα, μπορείτε να γειώσετε το NotebookLM σε συγκεκριμένα Έγγραφα Google που επιλέγετε και σύντομα θα προσθέσουμε επιπλέον μορφές.

Το NotebookLM μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα μια σύνοψη των σημειώσεων σας στα Google Docs. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει βασικά θέματα από αυτές τις σημειώσεις και ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν από τον χρήστη στο AI. Η ανάρτηση ιστολογίου προσφέρει μερικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό:

  • Ένας φοιτητής ιατρικής θα μπορούσε να ανεβάσει ένα επιστημονικό άρθρο σχετικά με τη νευροεπιστήμη και να πει στο NotebookLM να «δημιουργήσει ένα γλωσσάρι με βασικούς όρους που σχετίζονται με την ντοπαμίνη».
  • Ένας συγγραφέας που εργάζεται σε μια βιογραφία θα μπορούσε να ανεβάσει σημειώσεις έρευνας και να κάνει μια ερώτηση όπως: «Συνοψήστε όλες τις φορές που ο Χουντίνι και ο Κόναν Ντόιλ αλληλεπιδρούσαν».

Η Google λέει ότι τυχόν σημειώσεις που ανεβαίνουν στο NotebookLM θα είναι ορατές μόνο από το άτομο που ανέβασε το περιεχόμενο και οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι ορατές από άλλους. Η Google λέει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα από αυτό το εργαλείο για την εκπαίδευση άλλων μοντέλων γλώσσας AI που αναπτύσσει η εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *