Apple :εκδίδει ξανά ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας 

Apple :εκδίδει ξανά ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας 

Η Apple κυκλοφόρησε εκ νέου τις ενημερώσεις Rapid Security Response για iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 και macOS Ventura 13.4.1 . Στόχος να επιδιορθώσει ένα exploit ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα σε συσκευές. Η εκμετάλλευση επηρεάζει το WebKit, το οποίο το Safari και άλλες εφαρμογές της Apple χρησιμοποιούν για την απόδοση περιεχομένου ιστού.

Ένας ανώνυμος ερευνητής το ανέφερε αρχικά και η Apple επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει αναφορές ότι η ευπάθεια έχει γίνει ενεργή εκμετάλλευση.

Το επανακυκλοφορημένο Rapid Security Response αντιμετωπίζει την εκμετάλλευση βελτιώνοντας τους ελέγχους για κακόβουλο περιεχόμενο ιστού. Η Apple τόνισε ότι οι χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει το Rapid Security Response iOS 16.5.1 (a) θα πρέπει να εγκαταστήσουν τη νέα έκδοση (c) για να προστατεύονται. Στην ανάρτησή της στο blog, η Appleλέει:

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Apple αναγκάστηκε να επανακυκλοφορήσει το Rapid Security Response iOS 16.5.1. Η πρώτη φορά ήταν στις 11 Ιουλίου, όταν η Apple κυκλοφόρησε μια έκδοση της ενημέρωσης που εμπόδιζε ορισμένους ιστότοπους να εμφανίζονται σωστά.

Οι ενημερώσεις RSR έχουν εισαχθεί ως συμπαγείς ενημερώσεις κώδικα που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας μεταξύ σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού για τα λειτουργικά του συστήματα. Παρέχουν σημαντικές επιδιορθώσεις ασφαλείας για να βοηθήσουν τους χρήστες να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τις αναδυόμενες απειλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *