Google: θα ενεργοποιήσει τα API Privacy Sandbox

Google: θα ενεργοποιήσει τα API Privacy Sandbox

Παλαιότερα, η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να αντικαταστήσει τα “cookies” με αυτό που αποκαλούσε Privacy Sandbox. Η ιδέα ήταν να δοθούν στους διαδικτυακούς διαφημιστές τρόπους να στοχεύουν κοινό όταν σερφάρουν στον ιστό. Παράλληλα, να περιορίσουν τα προσωπικά δεδομένα στα οποία είχαν πρόσβαση αυτοί οι διαφημιστές.

Πρόωρη δοκιμή του Privacy Sandbox έδειξε κάποια υπόσχεση. Το σχέδιο ήταν να ξεκινήσει σταδιακά αυτή η τεχνολογία το 2023.

Η εταιρεία το έκανε διαθέσιμο το πρόγραμμα περιήγησης Chrome 115 στο Σταθερό του κανάλι. Τα API Privacy Sandbox θα ενεργοποιηθούν για ένα μικρό ποσοστό ατόμων που έχουν εγκαταστήσει το Chrome 115 . Το σχέδιο είναι να ενεργοποιηθούν περίπου το 35 τοις εκατό των χρηστών του Chrome 115 με τα νέα API.

Η Google σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τα API Privacy Sandbox στο 60% περίπου των χρηστών του Chrome 115 στις αρχές Αυγούστου. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, περίπου το 99 τοις εκατό των χρηστών του Chrome 115 θα έχουν τα API σε λειτουργία. Τότε είναι επίσης που η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Chrome 116 στο κανάλι Stable.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *