Twitter : Προβλήματα με το ανανεωμένο X

Twitter : Προβλήματα με το ανανεωμένο X

Το rebranding X του Twitter συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft επισημαίνει εσφαλμένα τον ιστότοπο ως ύποπτο λόγω της ξαφνικής αλλαγής του favico

Τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chromium, όπως το Edge, εμφανίζουν προειδοποιήσεις σχετικά με το νέο στυλιζαρισμένο εικονίδιο X. Το αντιμετωπίζουν ως πιθανή απειλή ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing).

Η ειδοποίηση προτρέπει τους χρήστες να ελέγξουν την υποτιθέμενη αλλαγή του λογότυπου, δηλώνοντας: “Εάν αυτή η εφαρμογή ιστού προσπαθεί να σας εξαπατήσει ώστε να πιστεύετε ότι πρόκειται για διαφορετική εφαρμογή, απεγκαταστήστε την”. Αλλά αυτό είναι το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό anti-phishing του Edge λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί, όχι ένας πραγματικός κίνδυνος ασφάλειας από το ίδιο το X.

Άλλοι χρήστες έχουν επίσης μπερδευτεί με την επισήμανση του X από τον Edge ως επικίνδυνο. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι οι συσκευές τους είχαν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Ενώ οι έμπειροι χρήστες τεχνολογίας κατανοούν ότι είναι ψευδώς θετικό, εξακολουθεί να δείχνει αμφιβολίες μεταξύ πολλών πελατών.

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί άλλα ζητήματα που προέκυψαν πρόσφατα από το χρονοδιάγραμμα αλλαγής επωνυμίας του X. Όπως καλύπτεται ευρέως, η Ινδονησία απέκλεισε προσωρινά το X λόγω προηγούμενων νομικών προβλημάτων με τον τομέα x.com υπό προηγούμενους κατόχους. Το “Χ” είχε επίσης εμπόδια προσπαθώντας να αλλάξει σήμανση στο κτήριο του στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς τις κατάλληλες άδειες της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *