Google Chromebook : με τεχνολογία υπερευρείας ζώνης (UWB).

Google Chromebook : με τεχνολογία υπερευρείας ζώνης (UWB).

Η Google ενδέχεται να δοκιμάζει ένα νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας. Η Google φέρεται να προετοιμάζει τεχνολογία υπερευρείας ζώνης (UWB). Αν και είναι απλώς μια δοκιμή αυτή τη στιγμή.

Υπάρχουν αναφορές στο νέο πρωτόκολλο στο Chromium Gerrit, ένα εργαλείο που βασίζεται στον ιστό Επιτρέπει στους προγραμματιστές να υποβάλλουν και να ελέγχουν τις αλλαγές κώδικα για το έργο Chromium.

Η Google φέρεται να δοκιμάζει μερικές περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία. Τέτοιες είναι οι συνδέσεις Chromebook-to-Chromebook, Chromebook-to-phone και πολλαπλών χρηστών αυτών των ζευγαρώσεων.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν αυτή η τεχνολογία γίνει πραγματικό προϊόν.

Οι δυνατότητες για το UWB είναι ατελείωτες. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το UWB είναι ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα. Ωστόσο, διαφέρει από το Bluetooth και το Wi-Fi στο ότι λειτουργεί σε πολύ υψηλότερη συχνότητα. Αυτό επιτρέπει στο UWB να επιτύχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα.

Το Chrome Unboxed συγκρίνει το UWB με έναν τύπο ραντάρ που μπορεί να σαρώνει συνεχώς ένα ολόκληρο δωμάτιο και να κλειδώνει με ακρίβεια σε ένα αντικείμενο. Αυτό το καθιστά ιδανικό για εφαρμογές όπως η ακριβής παρακολούθηση τοποθεσίας, οι ασφαλείς ασύρματες πληρωμές και η αναγνώριση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *