Google Chrome : προειδοποιεί για κακόβουλο λογισμικό

Google Chrome : προειδοποιεί για κακόβουλο λογισμικό

Μια νέα δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome προειδοποιεί τους χρήστες όταν μια εγκατεστημένη επέκταση πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό.

Μια ατελείωτη παροχή ανεπιθύμητων επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης δημοσιεύεται στο Chrome Web Store και προωθείται μέσω αναδυόμενων διαφημίσεων και διαφημίσεων ανακατεύθυνσης.

Αυτές οι επεκτάσεις γίνονται από εταιρείες απάτης και παράγοντες απειλών που τις χρησιμοποιούν για να εισάγουν διαφημίσεις. Επίσης, μπορεί να παρακολουθούν το ιστορικό αναζήτησής σας, να σας ανακατευθύνουν σε σελίδες συνεργατών ή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Τέλος, μπορούν να κλέψουν τα email σας στο Gmail και στους λογαριασμούς Facebook.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι επεκτάσεις αναδεύονται γρήγορα, με τους προγραμματιστές να κυκλοφορούν νέες όπως η Google αφαιρεί τις παλιές από το Chrome Web Store.

Δυστυχώς, εάν εγκαταστήσατε μία από αυτές τις επεκτάσεις, θα εξακολουθήσουν να είναι εγκατεστημένες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, Ακόμη και όταν η Google τις εντοπίσει ως κακόβουλο λογισμικό και τις καταργήσει από το κατάστημα.

Εξαιτίας αυτού, η Google φέρνει τώρα τη λειτουργία Έλεγχος ασφαλείας στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Έτσι , προειδοποιεί τους χρήστες του Chrome όταν μια επέκταση έχει εντοπιστεί ως κακόβουλο λογισμικό ή αφαιρεθεί από το κατάστημα και ότι θα πρέπει να απεγκατασταθεί από το πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στο Chrome 117. Τώρα , μπορείτε τώρα να τη δοκιμάσετε στο Chrome 116 ενεργοποιώντας την πειραματική λειτουργία «Εκτάσεις στη μονάδα ελέγχου ασφαλείας» του προγράμματος περιήγησης.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, απλώς αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του Chrome, «chrome://flags/#safety-check-extensions», στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα Σημαίες Chrome με επισημασμένη τη λειτουργία “Εκτάσεις στη μονάδα ελέγχου ασφαλείας”.

Τώρα ορίστε το σε ενεργοποιημένο και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *