Android 14: Με τεχνητή νοημοσύνη, εξαψήφιους κωδικούς PIN και πολλά άλλα

Android 14: Με τεχνητή νοημοσύνη, εξαψήφιους κωδικούς PIN και πολλά άλλα

Η Google παρουσίασε την έκδοση Android 14, στη Εκδήλωση Google. Η εταιρεία μοιράστηκε νέες δυνατότητες και επιλογές προσαρμογής που είναι διαθέσιμες με το Android 14.

Σε ένα ανάρτηση, η Google παρουσίασε το Android 14 δηλώνοντας:

«Οι εκδόσεις Android είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το τηλέφωνό σας Android βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πέρυσι, παρουσιάσαμε το Android 13, φέρνοντάς σας λειτουργίες όπως Spatial Audio, ροή εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, αντιγραφή/επικόλληση μεταξύ συσκευών, νέο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και πολλά άλλα.

Κάναμε επίσης κάτι λίγο ασυνήθιστο για εμάς: Παρουσιάσαμε πολλές δυνατότητες μεγάλης οθόνης που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Android 14 και τις διαθέσαμε ως ενημερώσεις στο Android 13. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργία πολλαπλών εργασιών, εκλεπτυσμένη γραμμή εργασιών και βελτιωμένη αναδιπλούμενη υποστήριξη με μεγαλύτερες και καλύτερες εφαρμογές.”

Ένα ενημερωμένο εργαλείο επιλογής προσαρμογής διευκολύνει τους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ ταπετσαριών και να ενημερώνουν αυτό που θέλουν να δουν με μια ματιά. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν προσαρμοσμένες συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος σε εφαρμογές για να έχουν εύκολη πρόσβαση με ένα πάτημα απευθείας από τις οθόνες κλειδώματος τους.

Υπάρχουν επίσης νέα πρότυπα οθόνης κλειδώματος για γραμματοσειρές, γραφικά στοιχεία και χρώματα. Η δυνατότητα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τις οθόνες με βάση την κατάσταση του χρήστη. Αν υπάρξουν απροσδόκητες αλλαγές στον καιρό, το γραφικό στοιχείο καιρού γίνεται πιο εμφανές.

Ειδικά για το Pixel 8/8 Pro, το Android 14 προσφέρει επίσης δημιουργικές ταπετσαρίες τεχνητής νοημοσύνης. Η λειτουργία χρησιμοποιεί μοντέλα διάχυσης κειμένου σε εικόνα που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη . Έτσι, βοηθάει  τους χρήστες να δημιουργήσουν τις επιθυμητές ταπετσαρίες τους. Μπορούν επίσης να επιλέξουν από προκαθορισμένες προτάσεις για να απολαύσουν μοναδικές ταπετσαρίες.

Το Android 14 προσφέρει στους χρήστες εικόνες HDR με Ultra HDR για εμφάνιση και λήψη φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας με ζωντανά χρώματα.

Η υπηρεσία GoogleHealth Connect είναι πλέον ενσωματωμένη στις ρυθμίσεις του Android 14. Η ενημέρωση παρέχει επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δεδομένων τους.

Στο Android 14 όταν μια εφαρμογή ζητά άδεια για πληροφορίες όπως η τοποθεσία . Οι χρήστες θα ειδοποιούνται κάθε φορά που η εφαρμογή μοιράζεται αυτά τα δεδομένα με τρίτα μέρη .Έτσι , θα βοηθήσει τον χρήστη να αποφασίσει εάν θα παραχωρήσει ή όχι πρόσβαση.

Health Connect on Android 14

Επιπλέον, το Android 14 παρέχει ισχυρότερη ψηφιακή προστασία και για τους κωδικούς PIN της συσκευής. Μπορείτε να ορίσετε ένα εξαψήφιο PIN, το οποίο, αφού εισαχθεί σωστά, θα κάνει τη συσκευή να ξεκλειδώσει αυτόματα.

Εκτός από αυτά, η Google έχει επίσης εισαγάγει λειτουργίες που περιλαμβάνουν την όραση και την ακοή. Οι χρήστες χαμηλής όρασης μπορούν να λάβουν έναν βελτιωμένο μεγεθυντικό φακό για μεγέθυνση και σμίκρυνση από 100%. Αλλάζει επίσης και το μέγεθος του μεγεθυντικού φακού . Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία “Διατήρηση ενεργοποίησης κατά την εναλλαγή εφαρμογών”.

Το πλακίδιο Γρήγορες ρυθμίσεις μεγέθους γραμματοσειράς προσφέρει στους χρήστες μη γραμμική κλίμακα γραμματοσειράς Σκοπός, τα κείμενα να μην γίνουν μεγαλύτερα από ό,τι χρειάζεται. Άλλες δυνατότητες προσβασιμότητας περιλαμβάνουν μια ειδική ρύθμιση ακουστικού βαρηκοΐας και “Ειδοποιήσεις Flash” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *