Microsoft : Κλείνει η  αγορά της Activision Blizzard;

Microsoft : Κλείνει η  αγορά της Activision Blizzard;

Η Microsoft σχεδιάζει να ανακοινώσει επίσημα τη οριστική συμφωνία της αγοράς της Activision Blizzard την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου.

Η Microsoft κάνει σχέδια γύρω από αυτήν την ημερομηνία για να κλείσει τη συμφωνία. Όλα αυτά εξαρτώνται από την τελική έγκριση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η CMA αρχικά δεν θα ενέκρινε τη Microsoft που σχεδιάζει να αγοράσει τον εκδότη του παιχνιδιού τον Απρίλιο. Η CMA ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια αγορά θα μπορούσε να αναγκάσει τη Microsoft να έχει υπερβολικό έλεγχο της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών cloud.

Ενώ φαινόταν για λίγο ότι η Microsoft και η CMA θα το μάχονταν , η CMA επέτρεψε στη Microsoft να προσαρμόσει τη συμφωνία της. Τον Αύγουστο, η Microsoft παρουσίασε μια πρόταση, όπου θα επέτρεπε στην Ubisoft να αποκτήσει τα δικαιώματα του cloud gaming για 15 χρόνια.

Αυτή η αλλαγή φαίνεται να έχει αλλάξει κάποια γνώμη στο CMA. Τον Σεπτέμβριο έδωσε προσωρινή έγκριση στη συμφωνία. Ταυτόχρονα δήλωσαν επίσης ότι θα συμβουλευτούν επίσης τη Microsoft για ορισμένες τελευταίες «περιορισμένες υπολειπόμενες ανησυχίες».

Η CMA έθεσε επίσης μια προθεσμία για τους ανθρώπους να υποβάλουν τα σχόλιά τους σχετικά με τη συμφωνία. Η προθεσμία για την αποστολή αυτών των σχολίων λήγει σήμερα. Τώρα, η CMA θα πρέπει να λάβει την τελική της απόφαση κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να δώσει τη οριστική έγκριση.

Έτσι, το μόνο εμπόδιο της είναι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία προσπάθησε να μπλοκάρει ανεπιτυχώς τη συμφωνία στο δικαστήριο. Το Ένατο Περιφερειακό Εφετείο αναμένεται να αποφανθεί για αυτήν την τρέχουσα δικαστική υπόθεση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *