Qualcomm Snapdragon X:  για υπολογιστές του 2024

Qualcomm Snapdragon X:  για υπολογιστές του 2024

Η Qualcomm κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό επεξεργαστές κατασκευασμένους ειδικά για υπολογιστές. Έχει κυκλοφορήσει μάρκες υπό την επωνυμία Snapdragon 8xc για φορητούς υπολογιστές Windows. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα εγκαταλείψει την επωνυμία 8cx για τα μελλοντικά της τσιπ υπολογιστών για τη σειρά Snapdragon X.

Η Qualcomm δήλωσε:

Οι πλατφόρμες της σειράς Snapdragon X βασίζονται στην πολυετή εμπειρία μας στη μηχανική ετερογενών αρχιτεκτονικών υπολογιστών σε όλη την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU), τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) και τη NPU. Τώρα, αξιοποιώντας την προσαρμοσμένη μας CPU Qualcomm Oryon επόμενης γενιάς, ένα κβαντικό άλμα προς τα εμπρός στην απόδοση και την απόδοση ισχύος θα εδραιώσει το Snapdragon X και — όταν συνδυάζεται με το NPU μας — θα προσφέρει επιταχυνόμενες εμπειρίες χρήστη στη συσκευή για τη νέα εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ο επεξεργαστής Qualcomm Oryon ήταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2022. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι αυτή η νέα CPU «θα ενσωματωθεί σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που τροφοδοτούνται από Snapdragon ξεκινώντας από υπολογιστές και συμπεριλαμβάνοντας smartphones, ψηφιακά πιλοτήρια, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, εκτεταμένη πραγματικότητα και λύσεις δικτύωσης υποδομής».

Η επωνυμία Snapdragon X θα βοηθήσει το ευρύ κοινό να αναγνωρίσει αυτά τα τσιπ ως προϊόντα ειδικά για υπολογιστή, σε αντίθεση με τα τσιπ της Qualcomm που κατασκευάζονται για smartphone και tablet. Το λογότυπο για το Snapdragon X θα φαίνεται επίσης διαφορετικό, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα αλλάξει «την εμβληματική βολίδα του Snapdragon με μια συστροφή — τολμηρή, ζωντανή, καθαρή, διακριτική».

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι απλώς ένα teaser για την πλήρη αποκάλυψη της σειράς Snapdragon X. Η Qualcomm λέει ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες μάρκες θα παρουσιαστούν στην ετήσια σύνοδο κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Η εταιρεία είχε αποκαλύψει προηγουμένως τα σχέδια της τον Αύγουστο για την κυκλοφορία του Snapdragon G Series, μια νέα οικογένεια επεξεργαστών που θα δημιουργηθεί ειδικά για φορητές συσκευές gaming.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *