Xiaomi HyperOS: Ανακοινώθηκε

Xiaomi HyperOS: Ανακοινώθηκε

Ο Lei Jun, CEO της Xiaomi, ανακοίνωσε σήμερα την άφιξη του HyperOS. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο στη σειρά Xiaomi 14 και θα είναι η φυσική εξέλιξη του MIUI. Η σειρά πρόκειται να φτάσει αργότερα φέτος στην Κίνα, ενώ η παγκόσμια κυκλοφορία αναμένεται να γίνει στις πρώτες εβδομάδες του 2024.

Το HyperOS εξακολουθεί να είναι ένα Android Open Source Project, αλλά θα συγχωνευθεί με την Vela, την πλατφόρμα της Xiaomi για το IoT.

Το στέλεχος μοιράστηκε μια συναισθηματική ανάρτηση στο Weibo, αποκαλύπτοντας ότι το λειτουργικό σύστημα θα βάλει «τους ανθρώπους στο κέντρο ενός οικοσυστήματος» όπου θα συνδέονται με άλλους ανθρώπους, αυτοκίνητα και σπίτια. Η ομάδα του ξεκίνησε με «λίγους μηχανικούς» και τώρα είναι μια τεράστια εταιρεία με εργατικό δυναμικό λογισμικού σχεδόν 5.000 ατόμων.

Η βάση χρηστών αυξήθηκε από «100 ονειροπόλοι» σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες από το πρώτο προϊόν MIUI της Xiaomi, που κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 2010. Η τρέχουσα διεπαφή χρήστη ξεκίνησε με «μόνο τέσσερις κοινές λειτουργίες» και είναι πλέον μια υπηρεσία μεταξύ συσκευών για τηλέφωνα και το σπίτι συσκευές.

Οι προετοιμασίες για το Xiaomi HyperOS ξεκίνησαν το 2014, όταν άρχισε να αναδύεται ο κόσμος του IoT. Η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα το 2017 και στη συνέχεια άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο οικοσύστημα για συσκευές και εφαρμογές. Ο στόχος είναι να συνδέσουμε «δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές» στο μέλλον και το πρώτο βήμα θα είναι η σειρά Xiaomi 14.

Οι προσδοκίες μας είναι τα μελλοντικά τηλέφωνα Xiaomi να κυκλοφορήσουν με HyperOS, ενώ οι παλαιότερες ναυαρχίδες και οι premium συσκευές θα λάβουν ενημέρωση OTA, ακόμα κι αν η εταιρεία δεν έχει το καλύτερο κομμάτι για την αναβάθμιση παλαιότερων τηλεφώνων με σύγχρονο λογισμικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *