Google Photos : Αντίγραφα για όλα τα αρχεία RAW

Google Photos : Αντίγραφα για όλα τα αρχεία RAW

Όλα τα αρχεία εικόνων RAW θα αποθηκεύονται αυτόματα από την εφαρμογή Google Photos. Σε Pixel 8 εμφανίστηκε ένα μήνυμα : “Οι νέες φωτογραφίες RAW θα εμφανιστούν στην προβολή Φωτογραφίες και τώρα θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας”. Αυτό εμφανίστηκε μετά από την σύλληψη εικόνων RAW..

Όταν κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία RAW, μια έκδοση JPEG καταγράφεται επίσης και αποστέλλεται αυτόματα στο Google Photos. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν τραβάτε πολλές φωτογραφίες σε RAW, καθώς τα αρχεία RAW είναι μεγαλύτερα από JPEG . Έτσι, θα μπορούσαν να γεμίσουν γρήγορα τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google One. Για να μην αναφέρουμε, θα καταναλώσει επίσης περισσότερα δεδομένα για μεταφόρτωση.

Η πηγή αναφέρει επίσης ότι η μεταφορτωμένη εικόνα εμφανίζεται στην κύρια καρτέλα “Φωτογραφίες” στην εφαρμογή Google Photos με την ετικέτα “RAW” στην επάνω δεξιά γωνία της. Το αρχείο JPEG θεωρείται μέρος του “Burst” . Για αυτό , ένας διακόπτης εμφανίζεται στο κάτω μέρος όταν ανοίγετε ένα αρχείο RAW, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ JPEG και RAW.

Όταν προβάλλετε το αρχείο RAW, έχετε τις επιλογές “Ορισμός ως κύρια φωτογραφία” και “Διατήρηση αυτής της φωτογραφίας μόνο”. Θυμίζουμε ότι σε μια εικόνα JPEG εμφανίζει “Εξαγωγή αυτής της φωτογραφίας” ή “Διατήρηση αυτής της φωτογραφίας μόνο”.

Εάν έχετε περιορισμένο διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης στο Google One, συνιστάται η λήψη μόνο σε JPEG.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *