Ransomware Ragnar Locker : Συνελήφθη προγραμματιστής του

Ransomware Ragnar Locker : Συνελήφθη προγραμματιστής του

Ένα προγραμματιστή κακόβουλου λογισμικού που συνδέεται με τη συμμορία ransomware Ragnar Locker συνέλαβαν οι Γαλλικές αρχές. Επίσης, κατάσχεσαν τις σκοτεινές ιστοσελίδες της ομάδας σε μια κοινή διεθνή επιχείρηση.

Η συμμορία ransomware Ragnar Locker πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον 168 διεθνών εταιρειών παγκοσμίως από το 2020.

“Ο “βασικός στόχος” αυτού του κακόβουλου τύπου ransomware συνελήφθη στο Παρίσι της Γαλλίας στις 16 Οκτωβρίου. Έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Τσεχία. Πέντε ύποπτοι ανακρίθηκαν στην Ισπανία και τη Λετονία τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε η Europolείπε σήμερα.

«Στο τέλος της εβδομάδας δράσης, ο κύριος ύποπτος ως προγραμματιστής της ομάδας Ragnar, οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών του Δικαστηρίου του Παρισιού».

Η Ουκρανική αστυνομία εντόπισε τις εγκαταστάσεις ενός άλλου ύποπτου μέλους συμμορίας στο Κίεβο. Και εκεί έγινε κατάσχεση στους φορητούς υπολογιστές, στα κινητά τηλέφωνα και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Eurojust άνοιξε την υπόθεση τον Μάιο του 2021 κατόπιν αιτήματος των γαλλικών αρχών. Ο οργανισμός πραγματοποίησε πέντε συντονιστικές συναντήσεις για να διευκολύνει τη δικαστική συνεργασία μεταξύ των αρχών που εμπλέκονται στην έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *