Google Chrome IP Protection: θα κρύβει τις διευθύνσεις IP

Google Chrome IP Protection: θα κρύβει τις διευθύνσεις IP

Μια νέα λειτουργία που θα ενισχύσει το απόρρητο των χρηστών ετοιμάζει η Google. Ονομάζεται “Προστασία IP” και θα καλύπτει τις διευθύνσεις IP χρησιμοποιώντας διακομιστές μεσολάβησης.

Η πιθανή κακή χρήση των διευθύνσεων IP για κρυφή παρακολούθηση, ανάγκασε την Google να βρεί νέα λειτουργία. Αυτή θα διατηρήσει την ισορροπία του απορρήτου των χρηστών και των βασικών λειτουργιών του ιστού.

Οι διευθύνσεις IP επιτρέπουν στους ιστότοπους και τις διαδικτυακές υπηρεσίες να παρακολουθούν δραστηριότητες σε ιστότοπους. Αυτό εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, καθώς, οι χρήστες δεν διαθέτουν επί του παρόντος έναν άμεσο τρόπο αποφυγής μιας τέτοιας μυστικής παρακολούθησης.

Ενώ οι διευθύνσεις IP είναι πιθανοί φορείς παρακολούθησης, είναι επίσης απαραίτητες για κρίσιμες λειτουργίες ιστού . Είναι σημαντικές σε λειτουργίες όπως η δρομολόγηση της κυκλοφορίας, η πρόληψη απάτης και άλλες ζωτικής σημασίας εργασίες δικτύου.

Η λύση “Προστασία IP” αντιμετωπίζει αυτόν τον διπλό ρόλο. Δρομολογεί την κυκλοφορία τρίτων από συγκεκριμένους τομείς μέσω διακομιστή μεσολάβησης. Έτσι, οι διευθύνσεις IP των χρηστών γίνονται αόρατες σε αυτούς τους τομείς. Η Προστασία IP θα προσαρμόζεται για να συνεχίσει να προστατεύει τους χρήστες από την παρακολούθηση μεταξύ ιστότοπων.

“Ο Chrome επαναφέρει μια πρόταση για την προστασία των χρηστών από την παρακολούθηση μεταξύ ιστότοπων μέσω διευθύνσεων IP. Αυτή η πρόταση είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης απορρήτου που ανωνυμοποιεί τις διευθύνσεις IP για την επισκεψιμότητα που πληροί τις προϋποθέσεις”, αναφέρεται στην περιγραφή του Προστασία IP χαρακτηριστικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *