Kaspersky: Απαγορευμένο στον Καναδά

Kaspersky: Απαγορευμένο στον Καναδά

Την απαγόρευση χρήσης του WeChat και του λογισμικού προστασίας Kaspersky επέβαλε η κυβέρνηση του Καναδά σε κυβερνητικούς υπαλλήλους και υπηρεσίες.

Οι απαγορεύσεις τέθηκαν σε ισχύ λόγω “απαράδεκτων κινδύνων” των εφαρμογών στο απόρρητο των δεδομένων και την ασφάλεια του δικτύου. Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί ανησυχούν με την εκτεταμένη πρόσβαση που έχουν οι εφαρμογές στα περιεχόμενα της συσκευής και στα δεδομένα χρήσης.

Τόσο το WeChat όσο και η Kaspersky, συλλέγουν τακτικά μεγάλο όγκο πληροφοριών χρηστών. Αν και δεν βρέθηκαν στοιχεία για παραβιάσεις δεδομένων, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια ήταν πολύ υψηλοί.

Οι απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ αμέσως, με τις εφαρμογές να αφαιρούνται από όλες τις κρατικές κινητές συσκευές τη Δευτέρα. Στο εξής, οι κρατικοί υπάλληλοι θα αποκλείονται επίσης από τη λήψη ή τη χρήση των εφαρμογών μέσω συσκευών εργασίας.

Η Kaspersky εξέφρασε απογοήτευση για την κίνηση, λέγοντας ότι δεν δόθηκε καμία προειδοποίηση και ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που τέθηκαν. Η εταιρεία αρνείται ότι το λογισμικό της ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια και πιστεύει ότι η γεωπολιτική οδήγησε την απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *