Η FCC λέει ότι το Kaspersky Lab της Ρωσίας αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια

Η FCC λέει ότι το Kaspersky Lab της Ρωσίας αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια

Την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών πρόσθεσε το Kaspersky Lab της Ρωσίας στη «Καλυπτόμενη λίστα» της, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ως «απαράδεκτο» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ. Η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το πρακτορείο θέτει στη μαύρη λίστα μια ρωσική εταιρεία. 

Με αυτή την κίνηση , το FCC δεν θα επιτρέψει στο Ταμείο Καθολικής Υπηρεσίας την αγορά προϊόντων Kaspersky για την υποστήριξη τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες . Και οι άλλοι επτά οργανισμοί στη λίστα προέρχονται από την Κίνα, με τους πιο αξιοσημείωτους να είναι η Huawei και η ZTE.

Ο Επίτροπος της FCC, Μπρένταν Καρ , είπε ότι ο χαρακτηρισμός θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν τα δίκτυά τους από «απειλές που θέτουν κινεζικές και ρωσικές οντότητες που υποστηρίζονται από το κράτος που επιδιώκουν να εμπλακούν σε κατασκοπεία και να βλάψουν διαφορετικά τα συμφέροντα της Αμερικής». Οι δύο άλλες εταιρείες που η FCC προσέθεσε στη λίστα την Παρασκευή ήταν η China Telecom και China Mobile, και οι δύο υπόκεινταν ήδη σε προηγούμενους περιορισμούς.

«Αυτή η απόφαση δεν βασίζεται σε καμία τεχνική αξιολόγηση των προϊόντων της Kaspersky – την οποία υποστηρίζει συνεχώς η εταιρεία – αλλά αντίθετα λαμβάνεται για πολιτικούς λόγους», δήλωσε η εταιρία  μετά την ανακοίνωση. Η εταιρεία σημείωσε ότι ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την FCC και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση τυχόν ρυθμιστικών ανησυχιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *