WhatsApp : Νέα λειτουργία απορρήτου

WhatsApp : Νέα λειτουργία απορρήτου

Μια νέα λειτουργία απορρήτου προσφέρει τώρα η WhatsApp. Με αυτή την δυνατότητα , οι χρήστες Android και iOS μπορούν να αποκρύψουν την τοποθεσία τους κατά τη διάρκεια των κλήσεων .

Η τοποθεσία των χρηστών είναι κρυμμένη από άλλους συμμετέχοντες κλήσεων . Αρκεί να γίνει αλλαγή σε σύνδεση peer-to-peer μεταξύ καλούντων που χρησιμοποιούν τους διακομιστές της εταιρείας για να αποκρύψουν τα μεταδεδομένα διεύθυνσης IP. Αυτά τα μεταδεδομένα θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο των χρηστών φορέα παροχής υπηρεσιών ή ευρεία γεωγραφική θέση.

Οι κλήσεις πραγματοποιούνται με μεσολάβηση μέσω των διακομιστών του WhatsApp για να είναι πιο δύσκολη η εξαγωγή πληροφοριών τοποθεσίας. Η εταιρεία αναφέρει σε ξεχωριστό έγγραφο υποστήριξης ότι οι ομαδικές κλήσεις αναμεταδίδονται πάντα μέσω των διακομιστών του από προεπιλογή.

Τα περισσότερα προϊόντα κλήσεων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα έχουν συνδέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτή η άμεση σύνδεση επιτρέπει ταχύτερες μεταφορές δεδομένων και καλύτερη ποιότητα κλήσεων. Ωστόσο, σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ο ένας τις διευθύνσεις IP του άλλου, ώστε να μπορούν να γίνονται τα πακέτα δεδομένων κλήσεων παραδίδεται στη σωστή συσκευή 1.

Η νέα λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε συσκευές iOS και Android κάνοντας εναλλαγή της επιλογής “Προστασία διεύθυνσης IP στις κλήσεις” στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Για προχωρημένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *