Yamaha Motor : επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Yamaha Motor : επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Η Yamaha Motor στις Φιλιππίνες επλήγη από επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα. Έτσι, υπήρξε κλοπή και διαρροή προσωπικών στοιχείων ορισμένων εργαζομένων.

Ο κατασκευαστής μοτοσικλετών διερευνά το περιστατικό με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων ασφαλείας που προσλήφθηκαν μετά τον εντοπισμό της παραβίασης για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου.

“Σε έναν από τους διακομιστές που διαχειρίζεται η Yamaha Motor Philippines, Inc. (YMPH), έγινε πρόσβαση χωρίς εξουσιοδότηση από τρίτο μέρος και επλήγη από επίθεση ransomware και μερική διαρροή Τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων που αποθηκεύονται από την εταιρεία επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε η Yamahaείπε.

“Η YMPH και το Κέντρο Πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία της Yamaha Motor δημιούργησαν μια ομάδα αντιμέτρων. Εργάζονται για να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές ενώ ερευνούν το εύρος της πρόσκρουσης κ.λπ., και εργάζονται για ανάκτηση μαζί με πληροφορίες από μια εξωτερική εταιρεία ασφάλειας Διαδικτύου.”

Η Yamaha είπε ότι οι παράγοντες απειλών παραβίασαν έναν μόνο διακομιστή στη Yamaha Motor Philippines . Επίσης, η επίθεσή τους δεν επηρέασε τα κεντρικά γραφεία ή άλλες θυγατρικές εντός του ομίλου Yamaha Motor.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *