Βρετανική Βιβλιοθήκη: Δέχτηκε επίθεση ransomware

Βρετανική Βιβλιοθήκη: Δέχτηκε επίθεση ransomware

Η μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Βρετανική Βιβλιοθήκη οφείλεται σε μια επίθεση ransomware . Εξακολουθεί να επηρεάζει τις υπηρεσίες σε πολλές τοποθεσίες.

Πάνω από 11 εκατομμύρια επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο της βιβλιοθήκης ετησίως, με περισσότερα από 16.000 άτομα να χρησιμοποιούν τις συλλογές της καθημερινά

Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 150 εκατομμύρια αντικείμενα αρχειοθετημένα σε ράφια 625 χιλιομέτρων. Κάθε χρόνο, περίπου 3 εκατομμύρια νέα αντικείμενα προστίθενται στη συλλογή . Αυτό επειδή η βιβλιοθήκη αποκτά αντίγραφα κάθε έκδοσης που δημοσιεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Αν και η βιβλιοθήκη επιβεβαίωσε ότι αυτό προκλήθηκε από ransomware, πρέπει ακόμα να συνδέσει την επίθεση με μια συγκεκριμένη λειτουργία . Επίσης, θα αποκαλύψει ποιες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες υπαλλήλων ή/και χρήστη είχαν πρόσβαση ή κλαπεί από τα συστήματά της, εάν υπάρχουν.

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πώς οι παράγοντες της απειλής παραβίασαν τα συστήματά της. Επίσης, ο ιστότοπός της εξακολουθεί να είναι εκτός σύνδεσης σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση.

“Έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για επίθεση ransomware, από μια ομάδα γνωστή για τέτοια εγκληματική δραστηριότητα. Έχουμε λάβει στοχευμένα προστατευτικά μέτρα ως απάντηση στην επίθεση για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των συστημάτων μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *