Samsung : νέα μπλε πάνελ OLED

Samsung : νέα μπλε πάνελ OLED

H Samsung θέλει να δημιουργήσει ένα νέο είδος μπλε φωσφορίζοντος πάνελ OLED το 2025. Ωστόσο, φαίνεται ότι το νέο υλικό που χρησιμοποιείται στα μπλε υποπίξελ έχει κάποια προβλήματα.

Samsung to implement new blue phosphorescent OLED panels in 2025

Η τρέχουσα τεχνολογία οθόνης της Samsung εφαρμόζει φωσφορίζοντα πράσινα και κόκκινα υποπίξελ, αλλά οι μπλε δίοδοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φθορισμό. Οι νέες φωσφορίζουσες δίοδοι προσφέρουν 100% εσωτερική φωτεινή απόδοση, σε σύγκριση με τις μπλε φθορίζουσες που καλύπτουν το 25%.

Εάν η Samsung μπορεί να κατασκευάσει σωστές μπλε φωσφορίζουσες διόδους, αυτό θα βελτιώσει δυνητικά την απόδοση ισχύος αρκετά. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής των μπλε φωσφοριζουσών διόδων είναι περίπου το 55% των διόδων μπλε φθορισμού. Ίσως , η Samsung να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία σε εμπορικά προϊόντα μέχρι το 2025.

Η Samsung θα συνεχίσει τις προσπάθειές της. Προσδοκία της είναι να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής που θα παράγει μαζικά πάνελ PHOLED, εξασφαλίζοντας δυνητικά ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *