Google Messages RCS : υποστηρίζουν πλέον εικόνες Ultra HDR

Google Messages RCS : υποστηρίζουν πλέον εικόνες Ultra HDR

Την δυνατότητα αποστολής και λήψης εικόνων ultra HDR υπάρχει πια στο Google Messages μέσα σε συνομιλίες RCS . Αυτή η δυνατότητα έχει προστεθεί στην εφαρμογή στην σειρά Pixel 8 συσκευές με περισσότερες που αναμένεται να ακολουθήσουν στο μέλλον. Ο μόνος περιορισμός είναι η ύπαρξη Android 14

Το Ultra HDR είναι μια μορφή εικόνας που λαμβάνει υπάρχουσες εικόνες με μορφοποίηση JPEG και περιλαμβάνει μεταδεδομένα HDR πάνω της. Παρέχουν το πλεονέκτημα της εμφάνισης της τυπικής εικόνας σε οθόνες χωρίς HDR. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται η έκδοση HDR σε οθόνες που την υποστηρίζουν.

Η Google δημοσίευσε για πρώτη φορά πληροφορίες στη σελίδα Προγραμματιστές του σχετικά με το Ultra HDR Image Format v1.0 τον Ιούλιο του 2023. Μετά, κυκλοφόρησε τη λειτουργία με το Android 14 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Google του Οκτωβρίου. Η Google συνέχισε λέγοντας ότι η τεχνολογία θα βασιστεί στο υπάρχον βίντεο υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) που συμπεριλήφθηκε ως δυνατότητα στο Android 13.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στο iOS, με ενημέρωση λογισμικού που αναμένεται το 2024. Όλα τα iPhone της σειράς iPhone 12 έχουν υποστηρίξει τη λήψη εικόνων HDR από προεπιλογή. Έτσι, θα υποστηρίζει την προβολή φωτογραφιών HDR που λαμβάνονται σε iPhone που αποστέλλονται μέσω RCS σε τηλέφωνα Android που το υποστηρίζουν επίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *