Microsoft Azure ACS : Πότε αποσύρεται

Microsoft Azure ACS : Πότε αποσύρεται

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε πότε θα αποσύρει δύο διαδικτυακές της υπηρεσίες που προορίζονται για επιχειρήσεις και κρατικούς πελάτες. Είναι το Azure ACS για έλεγχο ταυτότητας του SharePoint Online. Ακόμη , θα αποσυρθεί και το μοντέλο επεκτασιμότητας του πρόσθετου SharePoint.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι και το Azure ACS και το SharePoint θα σταματήσουν να λειτουργούν για νέους ενοικιαστές την 1η Νοεμβρίου 2024. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες θα σταματήσουν να λειτουργούν για τους υπάρχοντες ενοικιαστές. Θα αποσυρθούν πλήρως στις 2 Απριλίου 2026.

Για τους πελάτες Azure ACS, η Microsoft δηλώνει ότι οι ανάγκες ελέγχου ταυτότητας στο Microsoft 365 “θα εξυπηρετούνται καλύτερα από τη σύγχρονη εξουσιοδότηση που προσφέρεται μέσω του Microsoft Entra ID.” Η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι η υπηρεσία της Azure Active Directory (Azure AD) θα μετονομαστεί σε Microsoft Entra ID.

Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η προσθήκη, η ενημέρωση και η απόκτηση των πρόσθετων SharePoint στο ηλεκτρονικό της κατάστημα θα κλείσει ακόμη πιο σύντομα. Ανέφερε:

Από την 1η Μαρτίου 2024, η Microsoft δεν θα δέχεται νέα πρόσθετα SharePoint για εισαγωγή στη δημόσια αγορά. Από την 1η Ιουλίου 2024, τα πρόσθετα SharePoint δεν μπορούν πλέον να αποκτηθούν από τη δημόσια αγορά. Η χρήση καταλόγου εφαρμογών μισθωτή θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και επιτρέπει σε τρίτα μέρη να προσφέρουν τα πρόσθετα SharePoint έως τις 2 Απριλίου 2026.

Η Microsoft συνιστά επίσης στους πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένα πρόσθετα του SharePoint να ξεκινήσουν τη μετεγκατάσταση αυτών των πρόσθετων σε λύσεις που βασίζονται στο SharePoint Framework. Πρόσθεσε ότι τυχόν πρόσθετα του SharePoint θα πρέπει να ζητούν από αυτές τις πηγές μια ενημέρωση που δεν θα χρειάζεται το μοντέλο επεκτασιμότητας του πρόσθετου SharePoint. Αυτή η επιλογή θα λήξει την ίδια ημερομηνία που τα ίδια τα πρόσθετα του SharePoint θα κλείσουν στις 2 Απριλίου 2026.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *