Google: Αποθηκεύσετε  ανενεργό λογαριασμό

Google: Αποθηκεύσετε ανενεργό λογαριασμό

Η Google ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς . Η διαγραφή αφορά λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι ανενεργοί λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν και είναι τουλάχιστον 10 φορές λιγότερο πιθανό από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμιστεί επαλήθευση σε 2 βήματα. «Σημαίνοντας, αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι . Όταν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως ανεπιθύμητο περιεχόμενο», δήλωσε η εταιρεία εκείνη την εποχή.

Για να αποτρέψετε την εκκαθάριση του λογαριασμού σας Google, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ενεργός εάν χρησιμοποιείτε μία από τις υπηρεσίες της Google ή εάν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από το Google Play.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να συνδέεστε στο Google Photos για να διασφαλίζετε ότι οι φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει και άλλα μέσα δεν θα διαγραφούν. Η Google δεν θα εκκαθαρίσει τον λογαριασμό σας εάν υπάρχει μια ενεργή συνδρομή, όπως το Google One, ή εάν ο λογαριασμός σας έχει βίντεο YouTube.

Αυτή η πολιτική αδράνειας ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και δεν θα επηρεάσει οργανισμούς, σχολεία ή επιχειρήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Google θα ξεκινήσει την κατάργηση όλων των ανενεργών λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου. Η διαδικασία διαγραφής λογαριασμού θα γίνει σταδιακά.

Θα στείλει πολλαπλές υπενθυμίσεις στα κύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα email ανάκτησης ενός χρήστη πριν διαγράψει τον λογαριασμό του μετά από δύο χρόνια αδράνειας. Εάν διαθέτετε έναν παλιό λογαριασμό Google που δεν χρειάζεστε πλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Takeout της Google για λήψη όλων των δεδομένων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *