PC Market:  αναμένεται ανάπτυξη 8% το 2024

PC Market: αναμένεται ανάπτυξη 8% το 2024

Η παγκόσμια αγορά υπολογιστών PC φαίνεται ότι θα σημειώσει ανάπτυξη 8% το επόμενο έτος μετά από ένα δύσκολο 2022 και 2023. Η αγορά βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης μετά από τεράστια πτώση που είχε τα τελευταία 7 χρόνια.

Η ανάκαμψη θα ξεκινήσει αμέσως αυτό το τρίμηνο με εκτιμώμενη ανάπτυξη 5% χάρη σε μια ισχυρή περίοδο διακοπών και ένα βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον. Το 2024, η Canalys εκτιμά ότι οι αποστολές θα φτάσουν τα 267 εκατομμύρια μονάδες, 8% υψηλότερες από φέτος.

Βασικός παράγοντας φαίνεται ότι θα είναι η Τεχνητή νοημοσύνης και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι ΟΕΜ κατασκευαστές. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα ενισχύσουν την ανανέωση της ζήτησης, ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα. Το συνολικό μερίδιο αποστολής των υπολογιστών με δυνατότητα AI αναμένεται να είναι περίπου 19% το 2024. Αυτό αντιστοιχεί και σε όλα τα προϊόντα Mac της σειράς M .

Η περιοχή με την προβλεπόμενη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2024 είναι η Λατινική Αμερική με 12,2% ακολουθούμενη από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με 11,6%. Η τελευταία περιοχή μειώθηκε επίσης μόνο κατά 0,1% φέτος, οπότε αυτό δεν είναι πολύ κακό σε σύγκριση με άλλα μέρη.

Η περιοχή θα έχει τη μικρότερη αναμενόμενη ανάπτυξη το επόμενο έτος είναι η Κίνα με μόλις 4,3% και επίσης συρρικνώθηκε περισσότερο φέτος κατά ένα τεράστιο 18,0%. Η Βόρεια Αμερική σημείωσε πτώση 9,7% φέτος, αλλά το επόμενο έτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,3%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *