Shotcut 23.11 : προσθέτει κωδικοποίηση υλικού NVIDIA AV1

Shotcut 23.11 : προσθέτει κωδικοποίηση υλικού NVIDIA AV1

Το Shotcut είναι ένα δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο γραμμένο σε Qt . Κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα μια σημαντική ενημέρωση που φέρνει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Τα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης Shotcut 23.11 περιλαμβάνουν υποστήριξη για το κωδικοποιητή υλικού NVIDIA AV1 (av1_nvenc) σε συστήματα Linux και Windows. Επίσης, παρέχεται η προσθήκη easing για βασικά καρέ, συμπεριλαμβανομένων των Ease In, Ease Out και Ease In/Out με διαφορετικά επίπεδα επιτάχυνσης.

Το Shotcut 23.11 προσθέτει επίσης ένα νέο φίλτρο Track Auto Fade Video . Με αυτό , μπορείτε να προσθέσετε σε κομμάτια βίντεο για να κάνετε μια βουτιά στο μαύρο (ή άλλο χρώμα) ή να εξαφανίσετε την αδιαφάνεια για τις επικαλύψεις για κάθε κλιπ.

Υπάρχουν πολλές νέες επιλογές σε αυτήν την έκδοση, όπως “Αδιαφάνεια” στα φίλτρα GPS Text, Text: Simple και Timer, “Rectangle Select” στο Timeline για ορθογώνια επιλογή κλιπ, . Επίσης , παρέχεται “View Bitrate” στις Ιδιότητες για προβολή του bitrate ενός κλιπ , “Αυτόματη προσθήκη κομματιών” στο Χρονολόγιο για αυτόματη προσθήκη κομματιών σε μια γραμμή χρόνου . Ακόμη, είναι και το χαρακτηριστικό Ένταση λάμψης” στα Φίλτρα > Ρύθμιση για ανάμειξη φιλτραρισμένης εξόδου με την είσοδο προκειμένου να μειωθεί.

Αυτή η έκδοση ενημερώνει τις επιλογές Codec και Audio στην Εξαγωγή για να απενεργοποιήσει ορισμένες επιλογές όταν επιλέγεται κωδικοποιητής χωρίς απώλειες ή ενδο-μόνο. Παράλληλα, ενημερώνει τον τύπο Smooth βασικό καρέ για να αποφύγει υπερβάσεις και ακμές και βελτιώνει την απόδοση του ζουμ που εμφανίζεται στο Timeline . Προσθέτει ένα κουμπί Crop: Rectangle > Apply to Source, το οποίο θα εμφανίζεται μόνο όταν η αναλογία διαστάσεων του μέσου πηγής ταιριάζει με τη λειτουργία βίντεο του έργου.

Έχουν αντιμετωπιστεί διάφορα σφάλματα για τη βελτίωση της υπάρχουσας λειτουργικότητας στο Shotcut, όπως η προεπιλογή εξαγωγής YouTube υψηλού προφίλ H.264 με ορισμένους κωδικοποιητές υλικού και επιλογές ποιότητας AMD (AMF) σε αποθηκευμένες προεπιλογές εξαγωγής. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στοαπελευθέρωση καταγραφής αλλαγών.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Shotcut 23.11 αυτή τη στιγμή από τοεπίσημη ιστοσελίδα ως AppImage ή ως εφαρμογή Flatpak απόFlathub, το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε ή να εγκαταστήσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε διανομή GNU/Linux.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *