Absci-AstraZeneca : Συνεργασία με ΑΙ για αντιμετώπιση του καρκίνου

Absci-AstraZeneca : Συνεργασία με ΑΙ για αντιμετώπιση του καρκίνου

Η Absci είναι μια εταιρία πρωτοπόρος στην ανακάλυψη αντισωμάτων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα θα συνεργαστεί με την AstraZeneca στην αναζήτηση μιας νέας θεραπείας για τον καρκίνο.

Αυτή η συνεργασία θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα Integrated Drug Creation  της Absci. Οι πληροφορίες αυτές θα συνδυαστούν με την τεχνογνωσία της AstraZeneca στην ογκολογία. Στόχος είναι να επισπεύσει την ανακάλυψη μιας θεραπείας για τον καρκίνο που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Absci θα αναπτύξει την πρωτοποριακή της γενετική τεχνολογία AI . θα πρέπει να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό υποψήφιο αντίσωμα προσαρμοσμένο για έναν συγκεκριμένο ογκολογικό στόχο. Η συνεργασία περιλαμβάνει μια εκ των προτέρων δέσμευση, σημαντική χρηματοδότηση Ε&Α, πληρωμές ορόσημων και δικαιώματα για μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων.

Ο Sean McClain, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Absci, δήλωσε: «Η AstraZeneca είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη νέων θεραπειών στην ογκολογία . Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους για να σχεδιάσουμε ένα θεραπευτικό υποψήφιο αντίσωμα με τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο».

Ο Puja Sapra, PhD, SVP της Biologics Engineering & Oncology Targeted Delivery στην AstraZeneca, σχολίασε: «Αυτή η συνεργασία είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα δημιουργίας αντισωμάτων της Absci de novo AI για να σχεδιάσουμε μια πιθανή νέα θεραπεία αντισωμάτων στην ογκολογία».

Η ανακοίνωση ακολουθεί την πρόσφατη δημοσίευση της Absci σχετικά με το σχεδιασμό και την επικύρωση των de novo αντισωμάτων χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο μοντέλο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης «zero-shot».

Η συνεργασία μεταξύ της Absci και της AstraZeneca θα βοηθήσει περαιτέρω στην επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει επανάσταση στην ανακάλυψη φαρμάκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *