Samsung Galaxy Book4 trio : Επίσημη παρουσίαση

Samsung Galaxy Book4 trio : Επίσημη παρουσίαση

Η Samsung αποκάλυψε τη σειρά φορητών υπολογιστών Galaxy Book4 που έχουν σημαντική συνεργασία με την τεχνητή νοημοσύνη. Έρχεται με καλύτερες οθόνες, ταχύτερη φόρτιση και λίγη επεξεργαστική ισχύ.

Η σειρά Galaxy Book4 διαθέτει τον νέο Intel Core Ultra 9, ο οποίος συνδυάζει μια γρήγορη CPU, μια GPU και μια νέα NPU σε ένα πακέτο. Υπάρχει επίσης η Nvidia RTX 4070 (8 GB) που θα αναλάβει καθήκοντα τεχνητής νοημοσύνης . Από τη δημιουργία εικόνων με σταθερή διάχυση έως το συνηθισμένο DLSS για παιχνίδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα Core Ultra 7 και ένα RTX 4050 (6 GB).

Η νέα σχεδίαση διαθέτει βελτιωμένη ψύξη με 11% ευρύτερο θάλαμο ατμού και διπλούς ανεμιστήρες με ανομοιόμορφη απόσταση μεταξύ των λεπίδων. Οι επιλογές RAM κυμαίνονται από 16 GB έως 64 GB (LPDDR5X) και μπορείτε να έχετε SSD 512 GB, 1 TB ή 2 TB με διαθέσιμη υποδοχή επέκτασης.

Η σειρά Book3 είχε χωριστεί σε μοντέλα με οθόνη αφής και με μοντέλα χωρίς οθόνες αφής. Δεν υπάρχει τέτοια διαφορά με τη σειρά Book4 . Τα τρία μοντέλα διαθέτουν οθόνες Dynamic AMOLED 2X με δυνατότητα αφής με το νέο Vision Booster . Επίσης, παρέχεται αντιανακλαστική τεχνολογία που βελτιώνει την αναγνωσιμότητα έξω στον ήλιο.

Το Samsung Galaxy Book4 Ultra είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Διατίθεται σε ένα μόνο μέγεθος, 16″, με οθόνη 2.880 x 1.800 px (16:10) με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 48-120 Hz .Προσφέρεται κάλυψη 120% του DCI-P3 χρωματικού χώρου.

Η Samsung διαφημίζει τόσο την βελτιωμένη απόδοση ενέργειας όσο και ταχύτερη φόρτιση. Με ένα φορτιστή 140 W, μπορεί να φέρει την μπαταρία των 76 Wh στο 55% σε μόλις 30 λεπτά.

Οι φορητοί υπολογιστές είναι εξοπλισμένοι με τετραπλά ηχεία της AKG με υποστήριξη Dolby Atmos (2 x 5W woofer και 2x 2W tweeter). Το AI μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και προσφέρει ακύρωση θορύβου για τη διπλή συστοιχία μικροφώνων. Επίσης, εάν έχετε ένα ζευγάρι Galaxy Buds2 Pro, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο πρότυπο Bluetooth LE Audio για υψηλότερη ποιότητα ήχου και μειωμένη καθυστέρηση. Οι πρόσθετες επιλογές ασύρματης συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Και οι τρεις φορητοί υπολογιστές Book4 διαθέτουν θύρα HDMI 2.1 (υποστηρίζει 8K @ 60fps, 5K @ 120fps). Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερη οθόνη. Η λειτουργία Second Screen σάς επιτρέπει να μετατρέψετε ένα tablet σε οθόνη με το συνηθισμένο Duplicate . Επεκτείνει τις λειτουργίες και τώρα μπορείτε ακόμη και να περιστρέψετε την εικόνα. Υπάρχει επίσης ένα ζευγάρι θύρες Thunderbolt 4 και μια θύρα USB Type A για όσους από εσάς έχετε ακόμα τέτοια περιφερειακά.

Το Samsung Galaxy Book4 Pro διατίθεται σε εκδόσεις 14″ και 16″ που ζυγίζουν 1,23 κιλά και 1,56 κιλά, αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν οθόνες 2.880 x 1.800 px 48-120 Hz με 120% DCI-P3, όπως και το Ultra.

Αυτός μπορεί να διαμορφωθεί με επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 ή Ultra 5 με γραφικά Intel Arc και 16/32 GB μνήμης RAM, συν 256 GB-1 TB SSD . Σημειώστε ότι το μικρό μοντέλο έχει μπαταρία 63Wh, το μεγαλύτερο 76Wh, και τα δύο με φόρτιση USB-C 65W.

Υπάρχει ακόμα περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη εδώ . Η νέα λειτουργία Photo Remaster στην εφαρμογή Samsung Gallery για υπολογιστή επιτρέπει γρήγορη και εύκολη αφής και μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητες σκιές και αντανακλάσεις. Η εφαρμογή Samsung Studio είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές Galaxy .

Τέλος, το Samsung Galaxy Book4 Pro 360 διατίθεται μόνο σε μορφή 16” και ζυγίζει 1,66 κιλά. Έχει την ίδια οθόνη με τα άλλα δύο, με τη διαφορά ότι οι μεντεσέδες περιστρέφονται 360° ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε tablet Windows. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα στυλό S.

Οι επιλογές διαμόρφωσης είναι βασικά οι ίδιες με τους Intel Core Ultra 7 και Ultra 5, 16/32 GB μνήμης RAM και 512 GB/1 TB SSD . Δεν υπάρχει υποδοχή επέκτασης σε αυτό. Έχει τις ίδιες επιλογές συνδεσιμότητας με το Pro, όπως τον προσαρμογέα USB-C 65W για την μπαταρία 76Wh.

Οι φορητοί υπολογιστές Book4 χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών από τις προηγούμενες γενιές.

Η νέα σειρά Samsung Galaxy Book4 θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα πρώτα τον Ιανουάριο του 2024. Θα επεκταθεί σε άλλες αγορές στη συνέχεια, οπότε μείνετε συντονισμένοι για τις τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *