Intel : Πρώτοι επεξεργαστές για τεχνητή νοημοσύνη

Intel : Πρώτοι επεξεργαστές για τεχνητή νοημοσύνη

Η Intel αποκάλυψε τη νέα σειρά Core Ultra για φορητούς υπολογιστές και tablet. Αποτελείται από έντεκα μοντέλα με διαφορετικούς παράγοντες μορφής και ετικέτες τιμών. Υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης και απόδοσης και εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αντιπροσωπεύει την απαράμιλλη κλίμακα και ταχύτητα με την οποία η Intel ενεργοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στον υπολογιστή. Έως το 2028, οι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελούν το 80% της αγοράς υπολογιστών. Η Intel βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να προσφέρει αυτήν την επόμενη γενιά υπολογιστών.

Το Intel Core Ultra κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 4 διεργασιών της Intel και τη συσκευασία Foveros 3D. Η σειρά Core Ultra σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αρχιτεκτονική αλλαγή στα 40 χρόνια κατασκευής τσιπ. Προσφέρει καλύτερη απόδοση χάρη στις βελτιωμένες οδηγίες ανά κύκλο (IPC) . Ακόμη, επιτρέπουν βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.

Τα νέα τσιπ Core Ultra προσφέρουν έως και 79% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα 28W σε σύγκριση με το Ryzen 7 7840U της AMD όταν είναι σε αδράνεια στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Οι πελάτες μπορούν επίσης να αναμένουν βελτιώσεις, όπως 48% καλύτερη απόδοση ισχύος κατά τη ροή του Netflix, 44% κατά την αναπαραγωγή τοπικού βίντεο 4K ή 7% κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η σειρά προσφέρει έως και 16 πυρήνες/22 νήματα χρονισμένα έως και 5,1 GHz . Υπάρχει υποστήριξη έως και 64 GB LPDDR5x RAM ή 96 GB μνήμης DDR5. Ακόμη, υποστηρίζει Wi-Fi 6E και διακριτό Wi-Fi 7, Thunderbolt 5 και Bluetooth 5.4 με LE Audio.

Intel Core Ultra promo picture

Η Intel βελτίωσε επίσης τα ενσωματωμένα γραφικά της, εξοπλίζοντας νέους επεξεργαστές με έως και οκτώ πυρήνες Xe με υποστήριξη DX12 Ultimate και XeSS. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι πελάτες μπορούν να περιμένουν διπλάσια απόδοση γραφικών σε σχέση με επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς με iGPU. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επιταχυνόμενη από υλικό ανίχνευσης ακτίνων, κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση AV1 και υποστήριξη HDMI 2.1 και DisplayPort 2.1.

Τέλος, η Intel εστιάζει πολύ στην τεχνητή νοημοσύνη . Αυτό γίνεται με την νέα Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας που ονομάζεται Intel AI Boost. Υπόσχεται “μακρύτερους φόρτους εργασίας AI” σε χαμηλή ισχύ σε συνδυασμό με CPU και GPU για καλύτερη απόδοση και έως και 2,5 φορές καλύτερη απόδοση. Μπορείτε να περιμένετε αυτά τα τσιπ να παίζουν καλά με την επερχόμενη έκδοση του Windows.

Η σειρά Intel Core Ultra H και U-Series είναι διαθέσιμα στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο Intel Core Ultra 9 185H με 45W TDP θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024 μαζί με μοντέλα εξαιρετικά χαμηλής ισχύος 9W. Η Intel λέει ότι οι συνεργάτες της ετοίμασαν πάνω από 230 σχέδια υπολογιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *