Microsoft : καταδιώκει μια ομάδα κυβερνοεγκληματιών

Microsoft : καταδιώκει μια ομάδα κυβερνοεγκληματιών

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι ήταν η νούμερο ένα ομάδα στον κόσμο για την πώληση λογαριασμών της . Έχει χαρακτηριστεί ως Storm-1152 από τη Microsoft. Η εταιρεία έχει καταβάλει προσπάθειες για να κλείσει τους ιστότοπους που χρησιμοποιεί ο όμιλος. Ακόμη έχει προχωρήσει και στην κατάσχεση υποδομών που εδρεύουν στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούνταν από τον όμιλο.

Σε μια ανάρτηση στο blog, η Microsoft δήλωσε:

Το Storm-1152 εκτελεί παράνομους ιστότοπους και σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πουλάει λογαριασμούς Microsoft και εργαλεία για να παρακάμψει το λογισμικό επαλήθευσης ταυτότητας σε γνωστές τεχνολογικές πλατφόρμες. Αυτές οι υπηρεσίες μειώνουν τον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζονται οι εγκληματίες για να κάνουν εγκληματικές και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Η Storm-1152 έχει δημιουργήσει 750 εκατομμύρια δόλιους λογαριασμούς, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων για τον όμιλο.

Η Microsoft έλαβε δικαστική εντολή από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης στις 7 Δεκεμβρίου, η οποία της επέτρεψε να κλείσει ιστότοπους που λειτουργούσαν από το Storm-1152. Αυτοί οι ιστότοποι περιελάμβαναν έναν με το όνομα Hotmailbox.me, για τον οποίο η εταιρεία είπε ότι πούλησε ψευδείς λογαριασμούς Microsoft Outlook. Η εταιρεία κατάργησε επίσης ιστότοπους που είχαν σχεδιαστεί για να παρακάμψουν τη γνωστή υπηρεσία επαλήθευσης CAPTCHA και αφαίρεσε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούνται από το Storm-1152.

Η Microsoft έχει μάλιστα ονομάσει τους κύριους ανθρώπους πίσω από το Storm-1152, οι οποίοι εδρεύουν στο Βιετνάμ: Duong Dinh Tu, Linh Van Nguyễn (επίσης γνωστός ως Nguyễn Van Linh) και Tai Van Nguyen. Η Microsoft δήλωσε:

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι αυτά τα άτομα λειτουργούσαν και έγραψαν τον κώδικα για τους παράνομους ιστότοπους. Στην συνέχεια, δημοσίευσαν λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο χρήσης των προϊόντων τους μέσω εκπαιδευτικών βίντεο . Τέλος, παρείχαν υπηρεσίες συνομιλίας για να βοηθήσουν όσους χρησιμοποιούν τις δόλιες υπηρεσίες τους.

Η εταιρεία έστειλε αυτές τις πληροφορίες στα μέλη της επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για “ποινική παραπομπή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *