Discord : προσθέτει υποστήριξη κλειδιού ασφαλείας

Discord : προσθέτει υποστήριξη κλειδιού ασφαλείας

Το Discord έχει καταστήσει τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων κλειδιού ασφαλείας (MFA) διαθέσιμο για όλους τους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Με αυτήν την ενέργεια φέρνει σημαντικά οφέλη ασφάλειας και κατά του phishing στους 500+ εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες του.

Η δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα τόνισε για πρώτη φορά τα οφέλη από τη χρήση κλειδιών ασφαλείας με το WebAuthn τον Αύγουστο του 2023.

Το Discord έφερε τώρα τη δυνατότητα WebAuthn σε όλους τους χρήστες του Discord, επιτρέποντας στους χρήστες να αντικαταστήσουν το παλαιού τύπου σύστημα MFA που βασίζεται σε κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης, 8-ψήφιους εφεδρικούς κωδικούς μίας χρήσης και μηνύματα SMS που φέρουν 6ψήφιο κωδικό επαλήθευσης .

Οι χρήστες του Discord μπορούν τώρα να εισέλθουν Ρυθμίσεις >Ο λογαριασμός μου >Καταχωρίστε ένα κλειδί ασφαλείας και χρησιμοποιήστε το WebAuthn για να διαμορφώσετε το Windows Hello, το Face ID ή το Touch ID της Apple και τα κλειδιά ασφαλείας υλικού για έλεγχο ταυτότητας.

Αυτή η νέα δυνατότητα ενισχύει την προστασία από κλοπή διαπιστευτηρίων, καθώς απαιτεί μια φυσική συσκευή, είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για κινητό τηλέφωνο, για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Discord.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *