Νέα χαρακτηριστικά για ανάγνωση PDF στον  Edge της Microsoft

Νέα χαρακτηριστικά για ανάγνωση PDF στον Edge της Microsoft

Το παλαιό Microsoft Edge ήταν μακράν ο καλύτερος αναγνώστης PDF για τα Windows 10. Το Chromium Edge έρχεται επίσης με μια εξαιρετική ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης PDF. Ωστόσο, μέχρι τώρα, το Chromium Edge λείπει κάπως σε αυτό το τμήμα, ειδικά σε σύγκριση με την παλαιά έκδοση.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft αποκάλυψε ότι δούλευε σε ένα νέο εργαλείο   για τον αναγνώστη PDF του Edge. Σύμφωνα με τις πειραματικές σημαίες και τις νέες δυνατότητες που εντοπίζονται στις δοκιμαστικές εκδόσεις, η Microsoft φαίνεται τώρα να εργάζεται σε μια πιο ικανή συσκευή ανάγνωσης PDF στο πρόγραμμα περιήγησης.

Ένα χαρακτηριστικό για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος είναι το “pick up from where you left off”. Προς το παρόν, όταν ανοίγετε έγγραφα PDF στο Edge ή στο Chrome που σταματήσατε να διαβάζετε σε μια συγκεκριμένη σελίδα, ανοίγουν στην αρχή του αρχείου. Εάν κλείσετε το αρχείο, θα πρέπει να μεταβείτε χειροκίνητα στο σημείο που σταματήσατε.

Στην επόμενη έκδοση του Microsoft Edge, η οποία αναμένεται να φτάσει αργότερα φέτος, μπορείτε σύντομα να συνεχίσετε την ανάγνωση από το σημείο όπου κλείσατε για τελευταία φορά το έγγραφο.

Καλύτερη επιλογή κειμένου σε έγγραφα PDF

Στο Edge 89, η Microsoft ενεργοποίησε μια δυνατότητα που επιτρέπει μια πιο συνεπή εμπειρία επιλογής κειμένου σε έγγραφα PDF.

Με την έκδοση 91, η Microsoft σχεδιάζει να κάνει επιπλέον βελτιώσεις σε αυτήν τη δυνατότητα, ώστε να έχετε μια πιο ομαλή και πιο συνεπή εμπειρία επιλογής κειμένου σε έγγραφα PDF.

Βελτιώσεις κύλισης

Η ενημέρωση του Microsoft Edge θα διατίθεται επίσης με πολλές βελτιώσεις κύλισης. Για παράδειγμα, μπορείτε σύντομα να μετακινηθείτε σε κάθε σελίδα ή δύο σελίδες όταν προβάλλετε έγγραφα σε διάταξη δύο σελίδων.

Ομοίως, η Microsoft δοκιμάζει βελτιώσεις απόδοσης για να επιτρέψει μια πιο ομαλή εμπειρία κύλισης στα έγγραφα. Αυτό θα πρέπει να κρύβει λευκές γραμμές που εμφανίζονται όταν κάνετε κύλιση σε μεγάλα αρχεία PDF.

Μια άλλη νέα δυνατότητα θα επιτρέψει στους χρήστες να ανοίξουν προαιρετικές εμπειρίες στην πλευρική γραμμή μικρογραφιών, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο Chrome. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να περιηγηθούν στα έγγραφα χρησιμοποιώντας μικρογραφίες, οι οποίες θα εμφανίζονται στην αριστερή πλευρική γραμμή.

PDF με υπογραφές Οι

χρήστες του Microsoft Edge θα μπορούν να επικυρώνουν τις υπογραφές σε αρχεία PDF.

Ορισμένες λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες στις εκδόσεις Canary και η Microsoft αναμένεται να αναφέρει λεπτομερώς τις βελτιώσεις κύλισης αργότερα αυτό το έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *