Ransomware gang : πίσω από απειλές για ασθενείς με καρκίνο

Ransomware gang : πίσω από απειλές για ασθενείς με καρκίνο

Η συμμορία ransomware Hunters International ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση στο Fred Hutch . Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να δέχονται εξατομικευμένες απειλές εκβιασμού.

Το Fred Hutch είναι ένα κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και φροντίδας ασθενών και θεραπείας με έδρα το Σιάτλ . Λειτουργεί ένα δίκτυο με περισσότερες από δέκα κλινικές τοποθεσίες στην περιοχή.

Στις αρχές του μήνα, το νοσοκομείο αποκάλυψε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που συνέβη στις 19 Νοεμβρίου 2023. Αφορούσε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δίκτυά του.

Ο οργανισμός υγείας έθεσε σε καραντίνα τους επηρεασμένους διακομιστές, έβγαλε το κλινικό του δίκτυο εκτός σύνδεσης για να αποτρέψει την εξάπλωση της απειλής . Ταυτόχρονα, ειδοποίησε τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου για την επίθεση.

Η έρευνα που διεξήχθη δεν απέδειξε ότι οι δράστες έκλεψαν δεδομένα ασθενών. Ωστόσο, οι έρευνες σε αυτό το μέτωπο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Σήμερα, η ομάδα ransomware Hunters International πρόσθεσε το Fred Hutchinson στην πύλη εκβιασμών τους στο σκοτεινό διαδίκτυο. Απειλεί τον οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης με διαρροή 533,1 GB δεδομένων που φέρεται να έχουν κλαπεί από τα δίκτυά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *