WordPress: στόχος επιθέσεων από διαφημίσεις Google

WordPress: στόχος επιθέσεων από διαφημίσεις Google

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο πάροχος φιλοξενίας του WordPress, Kinsta. Προειδοποιεί τους πελάτες ότι έχουν παρατηρηθεί διαφημίσεις Google που προωθούν ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” .

Η Kinsta λέει ότι οι επιθέσεις phishing στοχεύουν στην κλοπή των διαπιστευτηρίων σύνδεσης για το MyKinsta. Αυτή είναι μια βασική υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία για τη διαχείριση του WordPress και άλλων εφαρμογών που βασίζονται σε cloud.

Η Kinsta είπε ότι εντόπισε ότι οι εισβολείς αξιοποιούν το Google Ads, στοχεύοντας άτομα που έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν τους επίσημους ιστότοπους της Kinsta. Οι συντελεστές απειλών δημιουργούν ιστοσελίδες με χορηγία που μιμούνται στενά τις ιστοσελίδες του Kinsta, εξαπατώντας τους χρήστες να κάνουν κλικ πάνω τους.

“Γράφουμε για να σας ειδοποιήσουμε για μια απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) . Οι εισβολείς χρησιμοποιούν δόλιες τοποθεσίες για να συγκεντρώσουν διαπιστευτήρια σύνδεσης στο MyKinsta”, σημείωσε η Kinsta .

«Οι εισβολείς χρησιμοποιούν το Google Ads για να στοχεύσουν άτομα που το έχουν επισκεφτεί το kinsta.com ή το my.kinsta.com. Οι χορηγούμενοι ιστότοποι είναι επικίνδυνοι και δεν πρέπει να κάνετε κλικ σε συνδέσμους με διευθύνσεις URL εκτός απόkinsta.com ή πρόσβαση σε δόλιους ιστότοπους με οποιονδήποτε τρόπο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *