Apple:  αποσύρει το Watch Series 9 και το Watch Ultra 2

Apple: αποσύρει το Watch Series 9 και το Watch Ultra 2

Η Apple θα αφαιρέσει τα μοντέλα της σειράς Watch Series και Ultra από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα . Ο λόγος είναι η συμμόρφωση με απόφαση της ITC σχετικά με μια διαφωνία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με τη Masimo. Η απόφαση απαγορεύει στην Apple να πουλά τα Watch Series 9 και Watch Ultra 2 στις ΗΠΑ στον ιστότοπό της μετά τις 3 μ.μ. ET στις 21 Δεκεμβρίου και στα καταστήματα από τις 24 Δεκεμβρίου.

Η Apple κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κατασκευαστή ιατρικών συσκευών Masimo στον αισθητήρα SpO2 (οξυγόνο αίματος) δύο ρολογιών. Ο εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η Apple “διαφωνεί σθεναρά” με την παραγγελία. Ωστόσο, “επιδιώκει μια σειρά από νομικές και τεχνικές επιλογές” για να διατηρήσει τις δύο συσκευές στα ράφια των καταστημάτων.

Ο Masimo κατέθεσε δύο υποθέσεις κατά της Apple – μία στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ και μία στο ITC. Τώρα εναπόκειται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει αν θα τηρήσει την απαγόρευση ή θα ασκήσει βέτο .

Η απόφαση δεν επηρεάζει τις μονάδες που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα – θα λειτουργήσουν μια χαρά και θα λάβουν πλήρη τεχνική υποστήριξη. Η απόφαση δεν ισχύει επίσης για μονάδες που βρίσκονται επί του παρόντος σε απόθεμα με συνεργάτες της Apple όπως η BestBuy και η Amazon.

Aπαγόρευση ισχύει επίσης μόνο για τα Watch Series 9 και Watch Ultra 2 στις ΗΠΑ – δεν επηρεάζονται προηγούμενα μοντέλα ή μοντέλα εκτός των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *